Proposta per prohibir els cotxes dièsel als centres de ciutats de l'àrea metropolitana

L’Àrea Metropolitana de Barcelona demana mesures per disminuir la contaminació

ACN
25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:25h

L'Àrea Metropolitana reclama limitar els cotxes dièsel al centre de la ciutat.  Foto: Adrià Costa


L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) reclama a la Direcció General de Trànsit que "acceleri" la implantació de l’etiquetatge ambiental per als vehicles turismes, amb l’objectiu d’aprovar un conjunt de mesures que evitin la contaminació a l’àrea metropolitana de la capital catalana i als seus municipis.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, ha reclamat aquest etiquetatge que permetrà aprovar mesures ecològiques com la prohibició de circulació dels vehicles dièsel en els centres urbans dels municipis de la conurbació barcelonina. Poveda ha explicat que aquesta mesura contra els cotxes dièsel es portarà a votació aquest dimarts en el Consell Metropolità de l’AMB. A continuació, això es proposarà la Direcció General de Tràfic del Ministeri de l’Interior, el Ministeri de Foment i el Ministeri d’Indústria.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB també ha demanat al govern espanyol que en aquest procés d’etiquetatge doni prioritat a les etiquetes que han d’identificar als cotxes més antics i més contaminants, especialment els que tenen motor dièsel i que suposen el 60% dels turistes que circulen per Catalunya, segons dades facilitades per Poveda. 

L’AMB considera que aquesta actuació ambiental és urgent perquè aquest mateix any hi haurà més de 3.000 morts prematures a l’entorn de l’àrea metropolitana, com a conseqüència de la contaminació atmosfèrica que produeix el parc automobilístic de la regió metropolitana.
Arxivat a