Un metge lleidatà crea un dispositiu contra la insuficiència cardíaca pioner al món

Josep Rodés Cabau ha liderat un projecte basat en la reducció de la pressió sanguínia al cor | El sistema s'anomena V-WAVE i ha estat implantat amb èxit a diversos malalts

25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:19h
El cardiòleg Josep Rodés Cabau
El cardiòleg Josep Rodés Cabau | CardioSurces

El cardiòleg lleidatà Josep Rodés Cabau ha creat un dispositiu per combatre la insuficiència cardíaca. El metge, que lidera un grup d'investigació a l'Institut de Cardiologia del Quebec, ha ideat el sistema V-WAVE, un mecanisme que s'implanta al cor i que actua com a regulador de la pressió de la sang.

El dispositiu permet que l'excés de sang de l'aurícula esquerra passi a la dreta, un fet que millora la qualitat de vida dels malalts. Aquest innovador sistema s'ha aplicat ja a una desena de pacients que tenien símptomes greus tot i seguir un tractament mèdic estricte, i els resultats han estat positius segons destaca el web on es presenta aquest dispositiu. El mateix Cabau assegura que el risc d'aquests pacients es redueix significativament amb aquest no dispositiu.

"L'implant es realitza mitjançant un procés poc invasiu i el pacient rep l'alta el dia següent" s'assegura en un dels articles publicats sobre la qüestió. L'èxit de les primeres proves ha donat pas a un assaig clínic amb més gent que acabarà de tastar l'eficàcia d'aquest nou sistema.