El fiscal demana que Josep Garganté sigui jutjat per coaccions greus

La Fiscalia també considera que hauria de respondre per un presumpte delicte de falsedat documental en grau de temptativa

ACN
22 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:44h

Josep Garganté, a l'Ajuntament de Barcelona Foto: Jordi Bes


El fiscal ha recorregut davant l'Audiència de Barcelona la decisió de jutjar mitjançant una vista ràpida el regidor de la CUP a l'Ajuntament de la capital catalana Josep Garganté per un delicte de coaccions lleus ja que considera que hauria de respondre per un presumpte delicte de coaccions greus. Aquest fet deriva de les suposades pressions a un metge perquè canviés l'informe mèdic d'un manter i s'atribuís les seves ferides a una agressió de la Guàrdia Urbana.

Així mateix, el magistrat considera que al regidor també se l'hauria de jutjar per un presumpte delicte de falsedat documental en grau de temptativa. El jutge del jutjat d'instrucció número 22 va confirmar aquesta setmana que Garganté havia de ser jutjat per un delicte de coaccions lleus perquè considera l'actuació del regidor no va prosperar.
En el seu escrit, el fiscal veu "evident" que van ser diverses, les persones que "de forma conjunta i coordinada" van anar al centre mèdic Peracamps amb l'objectiu de pressionar el metge, i aquest fet no és "estèril ni pot ser obviat" perquè suposa un "element de pressió". 

El fiscal constata que el grup de persones, entre les quals hi havia Garganté, no podien estar en aquella zona del centre en no ser familiars directes del ferit ni tenir-hi relació personal i que, a més, amb la seva "presència i comportament" dificultaven el desenvolupament de la feina dels metges. Concretament, es refereix a la zona d'urgències, on els facultatius i personal sanitaris, segons el fiscal, "es troben sotmesos a pressió i precisen de la major serenor possible per al correcte desenvolupament de les seves tasques".

D'altra banda, la Fiscalia també diu que si Garganté i els seus acompanyants haguessin aconseguit canviar l'informe, hagués implicat "l'alteració de l'etiologia lesional" i que fer constar com a causa de la lesió una agressió "suposa l'existència d'una acció voluntària i dolosa d'un tercer per menyscabar la integritat física del lesionat, obrint-se amb això la via a la incoació d'un procediment penal o civil per a l'exigència de la corresponent indemnització".
Arxivat a