Les cinc propostes de lleure i cultura per al cap de setmana de Sant Jordi

La llegenda de Sant Jordi a Montblanc, Saló del Llibre Infantil i Juvenil a Mollerussa, la Ruta literària de "Marsé a Mercè", una Nit de contes al cementiri i el MiniBeat

Sant Jordi, el motiu de la majoria d'activitats d'aquest cap de setmana
Sant Jordi, el motiu de la majoria d'activitats d'aquest cap de setmana | Cristóbal Castro
22 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:18h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura en aqust cap de setmana de la diada de Sant Jordi.

Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi
Montblanc. Del 22 d'abril a l'1 de maig.

El Costumari Català de Joan Amades explica que Montblanc és la vila on Sant Jordi va matar el drac. Tot plegat va ser, anys després, el detonant de la creació de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. Posteriorment, el 16 de maig de 1987, es va dur a terme la primera representació de la llegenda de Sant Jordi a la vila de Montblanc. Aquesta obra va tenir lloc a la Plaça Major i estava inclosa dins el programa de fires. Ara, la Representació de la Llegenda ja és tota una institució, amb el Dracum Nocte, l'entrega de la rosa, la coronació Reial i el Mercat Medieval, entre altres. Essència i aroma total de Sant Jordi, dins de les activitats de la Ruta del Cister.

32è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya
Teatre l'Amistat, Mollerussa. Fins el 30 d'abril

Mollerussa exposa més de 4.500 llibres infantils i juvenils al Saló del Llibre Infantil i Juvenil més gran de l'estat espanyol i l'únic, d'aquestes característiques, dels Països Catalans. Hi haurà visites escolars i hores del conte cada dia, autores i autors de gran prestigi que vindran a parlar de les seves obres, tallers, maratons de lectura en veu alta, trobades pedagògiques i de bibliotecaris i moltes exposicions. Enguany, el lema monogràfic és "S'ha escrit un crim", amb un seguit de pistes repartides per tot el Saló. Lectors i detectius, a punt per l'aventura!

Ruta literària de "Marsé a Mercè"
Horta-Guinardó, Barcelona. 25 d'abril

El Marsé a Mercè és una ruta literàrio-artística entre les Biblioteques Juan Marsé i Mercè Rodoreda. En la caminada, que conté diverses parades i lectures dramatitzades de diferents fragments d’obres de Mercè Rodoreda i de Juan Marsé, es podrà gaudir de racons dels dos barris barcelonins i de fragments de la literatura d'ambdós autors. Una manera de "tastar" la bona literatura de Barcelona, de primera mà.

Nit de Contes al Cementiri Modernista
Cementiri Modernista de Lloret de Mar. 23 d'abril

El Cementiri Modernista de Lloret de Mar conserva la petjada del llegat indià. La reforma del que fou el nou cementiri va ser impulsada a finals del segle XIX per un sector de la població enriquit i vinculat amb Amèrica, el comerç d'ultramar i la conseqüent riquesa que això generava. Amb l'excusa de la diada de Sant Jordi, un actor amb acompanyament musical en directe farà un petit recorregut pel Cementiri i ens descobrirà els seus racons màgics i emblemàtics i explicarà contes relacionats amb l'amor i la màgia de viure.

Festival MiniBeat
Granollers. 24 d'abril

Un nou festival infantil de música arriba al panorama català. I arriba per quedar-s'hi. Ells mateixos prometen "ritmes, sons i sensacions per a la canalla i els adults", amb una programació que fa patxoca, per la qualitat, per la intenció i per la proposta que ofereix: música en directe, tallers, zona pícnic, zona per a nadons. Un espai per crear nous adeptes al fascinant món de la música i la cultura alternativa amb Joan Colomo, Nyandú, Llum Pepa & The Beats, Yahi, Esperit!, TCN, Catastrofe Club, Hi hat combo i Combo thunders.