​La síndica investiga les mesures per als menors que inhalen cola a Barcelona

La defensora del poble barcelonina obre una investigació d'ofici | Una quinzena d'adolescents inhalen cola a la zona del Pou de la Figuera de Ciutat Vella

Redacció
20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:52h
La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha obert una actuació d'ofici per conèixer l'eficàcia de les mesures de prevenció del risc social i de salut que apliquen els serveis municipals en els casos d'infants, adolescents i joves que "no tenen referents familiars i que es troben en situació de desemparament", davant del cas dels menors que inhalen cola al centre de la ciutat.

Vilà ha obert la investigació després de conèixer l'existència d'un grup d'una quinzena d'adolescents, que podrien estar tutelats per l'administració, que inhalen cola a la zona del Pou de la Figuera, al districte de Ciutat Vella, ha informat aquest dimecres la Sindicatura en un comunicat.

Amb l'actuació pretén valorar si els plans de prevenció de les situacions de risc estan suficientment elaborats i contenen totes les dimensions de la problemàtica que afecta aquests infants, adolescents i joves. També vol saber els casos detectats que no tenen allotjament i adopten hàbits de dependència de productes tòxics.
Arxivat a