​Descobreixen un dipòsit d'ossos humans a les obres d'un aparcament de Barcelona

Les restes es troben en una ossera però es pensa que procedien d'un altre lloc | Els ossos s'analitzaran amb carboni 14 per saber-ne més dades

Restes humanes que s'han descobert en un aparcament de Barcelona
Restes humanes que s'han descobert en un aparcament de Barcelona | José Espejo (Atics SL)/Ajuntament de Barcelona
Redacció
20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:08h
Les obres de l'aparcament de l'edifici David dels números 230-240 del carrer Aribau de Barcelona han fet aflorar un dipòsit funerari amb restes òssies humanes. El Servei d'Arqueologia de l'Ajuntament realitzarà una anàlisi per determinar el nombre d'individus que hi ha enterrats, el perfil biològic del grup i la procedència original d'aquestes restes, ha informat aquest dimecres el servei municipal.

Segons el Servei d'Arqueologia, durant les obres es va localitzar "una quantitat important" de restes òssies humanes. Aquestes primeres restes estaven dipositades a una rasa de serveis que es devia construir a la dècada dels anys 30 del segle XX, i al costat encara hi havia una quantitat important d'ossos que no havien quedat afectats per l'obra.

En una valoració preliminar, el Servei d'Arqueologia ha constatat que es tracta d'una ossera de planta quadrangular, excavada al substrat geològic. Les restes òssies estaven abocades a l'interior de la fossa, sense cap mena de connexió anatòmica entre elles, i per ara es desconeix on estava ubicada la zona d'enterrament primària dels ossos.

Per ara no s'ha trobat res al costat de les restes que permeti aventurar de quan són ni quants esquelets sumen, han explicat fonts de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), que han recordat que les restes passaran les proves de carboni 14. Els treballs arqueològics els dirigeix l'arqueòleg José Manuel Espejo (Àtics SL), amb la col·laboració de l'antropòloga Núria Armentano.
Arxivat a