El Parlament debat les primeres lleis abans de l’entrevista Puigdemont-Rajoy

Els projectes de llei del canvi climàtic i el sisè llibre del codi civil, a l'ordre del dia

20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:48h

Perspectiva de la Mesa del Parlament des de la tarima d'oradors abans de l'inici del ple d'investidura. Foto: Martí Albesa


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, serà avui al Parlament per assistir a la sessió de control del Govern. Però l’atenció –i la tensió- política estarà avui centrada en la trobada que mantindran aquesta tarda el president de la Generalitat i el cap de l’executiu espanyol a La Moncloa, Mariano Rajoy.  

El ple d’aquest dimecres farà els dos primers debats de totalitat de projectes de llei. Arriben al ple el llibre sisè del codi civil i el del canvi climàtic. El primer suposa la codificació total del dret civil català, que regula els contractes de permuta i compra-venda. Contempla la possibilitat que el comprador d’un immoble es faci enrere si el contracte preveu el finançament de la compra per un banc i una entitat de crèdit i al final resulta que no es concedeix.

El projecte de llei sobre canvi climàtic, que defensarà el conseller de Territori, Josep Rull, inclou la idea de fiscalitat ambiental, amb la introducció d’un impost sobre les emissions de CO2 en turismes i furgonetes, i estableix la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle fins a un 25% el 2020.

El ple també inclou en l’ordre del dia interpel·lacions sobre seguretat, mitjans de comunicació públics, la crisi dels refugiats i la sentència del TC que anul·la el decret de pobresa energètica.

Pel dijous, es preveu el debat de diverses mocions. Entre d’altres, són: del PSC sobre pressupostos i negociacions amb l’Estat sobre la flexibilització dels objectius del dèficit; de Catalunya Sí que es Pot sobre pressupostos, que demana que es presentin abans del 15 de maig; de la CUP sobre la congelació dels preus dels crèdits universitaris, i de Ciutadans sobre els efectius dels Mossos d’Esquadra i la seva neutralitat política.