«Qui va assassinar els germans Badia?»

La Comissió Organitzadora de l'Any Germans Badia presenta el cartell i el vídeo promocional de l'homenatge | Se celebrarà el 28 d'abril, 80è aniversari del crim

Vídeo de l'acte d'homenatge als germans Badia
Vídeo de l'acte d'homenatge als germans Badia
16 d'abril del 2016
Actualitzat el 17 d'abril a les 9:06h


La Comissió Organitzadora dels actes de l'Any Germans Badia va presentar ahir el vídeo promocional i el cartell de l'acte d'homenatge que tindrà lloc el proper 28 d'abril al carrer Muntaner número 52 de Barcelona, l'escena de l'assassinat perpetrat fa 80 anys per Justo Bueno, militant de la FAI, el mateix dia de 1936.

Un dels impulsors de l'acte, Àlex Fenoll, va destacar la importància de la memòria històrica assegurant que no es pot oblidar "el treball, l'esforç i la filosofia" d'uns anys que "han forjat" la Catalunya actual. Per la seva banda, Francesc Abad, també membre de la comissió, va subratllar que els Badia "són la historia del país i en són fruit".

Cartell de l'homenatge als germans Badia

En aquest sentit, Abad va recordar que des que surten de Torregrossa (el Pla d'Urgell), participen en diverses entitats catalanistes de l'època, es veuen immersos en el complot del Garraf, l'intent d'assassinat del rei d'Espanya Alfons XIII, i en temps de la Segona República assumeixen el 1933 la Comissaria General d'Ordre Públic de la Generalitat. Amb tot, Abad ha subratllat que no es tracta de "glorificar res" sinó d'"explicar i situar en el seu context històric".

Participaran en l'acte d'homenatge del proper 28 d'abril Quim Torra, en nom de la Comissió Organitzadora, Quim Forn, regidor CDC a l'Ajuntament de Barcelona, i Gerard Gómez del Moral, diputat d'ERC al Parlament de Catalunya.

Arxivat a