Rivera reclama a Puigdemont que Catalunya participi en el «proyecto común»

El líder de C's es refereix al president de la Generalitat com “el presidente autonómico de todos los catalanes” | Exigeix a Rajoy que doni la cara pels "papers de Panamà" arran de la renúncia de Soria

Carles Puigdemont i Albert Rivera, aquest divendres
Carles Puigdemont i Albert Rivera, aquest divendres | EFE
15 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:49h
Albert Rivera ha demanat que Catalunya participi de les reformes a Espanya, que s’impliqui en el Consell de Política Fiscal i Financera, que no resti al marge de la necessària reforma constitucional. Rivera ha dit que Ciutadans defensen un canvi de model de finançament que millori l’estat de les finances catalanes. En definitiva, que els catalans participin en “el proyecto común” espanyol. Ho ha explicat després de la seva trobada aquest divendres amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui s’ha referit com “el presidente autonómico de todos los catalanes”.

Rivera –tercer líder espanyol en reunir-se amb Puigdemont després de Sánchez i Iglesias- ha dit que també han parlat de les infraestructures necessàries per Catalunya, com el corredor mediterrani, on hi ha coincidències. Però ha estat molt clar que discrepen en la independència, que per Rivera és una mala solució. Han acordat de tornar-se a trobar després que es formi el proper govern… quan sigui.   El líder de Ciutadans s’ha referit als “dos extrems de la cambra que impedeixen avençar en la formació de govern”, apuntant cap al PP i Podem.

Reclama a Rajoy que doni la cara

Sobre la renúncia del ministre Soria, Rivera ha exigit a Mariano Rajoy que doni la cara i expliqui davant del Congrés tot el que sap l’executiu sobre l’escàndol i quanta gent beneficiada de l’amnistia fiscal que va donar el seu govern s’ha vist implicada en els "papers de Panamà". “Rajoy no es pot amagar com ha fet aquests dies”, ha reclamat.

Quasi una hora i mitja ha durat l’entrevista entre el líder de Ciutadans i el president de la Generalitat. Dels quatre principals dirigents polítics de l’Estat, només Mariano Rajoy no s’ha reunit encara amb Puigdemont, tot i que l’entrevista ja està en marxa a petició del president espanyol en funcions.