Món Llibre i Vívid, entre les cinc propostes per al cap de setmana

Les Corts com a escenari literari, el "Record Store Day", Món Llibre per a infants i joves, Vívid Festival del Vi i el novè aniversari de la Casa Orlandai de Barcelona

Els vins, una de les propostes del cap de setmana
Els vins, una de les propostes del cap de setmana | Miriam Santamaria
15 d'abril del 2016
Actualitzat el 16 d'abril a les 16:36h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Les Corts, escenari literari
Barcelona. Del 14 al 17 d'abril.

El centre neuràlgic de les Corts acull, del 14 al 17 d’abril, la segona edició d'un festival dedicat a la paraula. El programa ha estat dissenyat pel periodista i escriptor Albert Lladó i enguany posa especialment interès en les activitats organitzades a la plaça pública com a lloc de trobada entre la paraula i els ciutadans i les ciutadanes. De l'intens i variat programa, destaca el concert de David Carabén, cantant de Mishima, i l'original cercavila de diumenge, coordinada per Ester Xargay, que posarà fi al festival amb els versos del poeta Carles Hac Mor, recentment desaparegut.

Record Store Day
Botigues de disc d'arreu del país. 16 d'abril.

El disc ha mort? De cap de les maneres, almenys no encara… Per demostrar que el format físic encara té un recorregut a fer i per reivindicar la feina que fan –lluitant contra la forta crisi del sector– les botigues de discos, arriba el Record Store Day, un esdeveniment que se celebra aquest dissabte, 16 d'abril. A Barcelona, les activitats no s'aturaran i ompliran de música en viu les botigues que s'han adherit a la proposta, amb actuacions de Power Burkas, Marion Harper, Penina't Lula, Judit Nedderman, Joana Serrat o Núria Graham.

Món Llibre 2016
CCCB i MACBA, Barcelona. 16 i 17 d'abril

Món Llibre, el festival de literatura per a nenes i nens, arriba a la dotzena edició amb un munt de sorpreses i novetats que demostraran que s'ha guanyat a pols ser considerat el "Sant Jordi" juvenil i infantil. Les activitats prometen ser apassionants, amb la commemoració del 400 aniversari de la mort de Cervantes i Shakespeare, i amb els més destacats joves booktubers per saber com es fan recomanacions literàries a la xarxa. Els pares i mares també tenen el seu espai, amb un taller per aprendre a estimular la lectura als infants i amb diversos espectacles especialment escollits per veure’ls amb la canalla.


Vívid, II Festival del Vi
Alt i del Baix Empordà, durant tot el mes d'abril.

El Vívid és un nou festival vinculat al món del vi i que, durant tot el mes d’abril, té una intensa programació d’activitats amb l'objectiu de donar a conèixer el món i el producte del vi de la Denominació d'Origen Empordà mentre es practica enoturisme. Entre el gran ventall d'activitats programades hi trobem conferències, maridatges, manualitats, tasts, menús, sortides amb caiac i música, entre d'altres. Totes per fer-nos gaudir del vi en totes les seves vessants.

IX aniversari Casa Orlandai
Casa Orlandai, Barcelona. 16 d'abril a les 12h.

El temps passa volant, i la Casa Orlandai celebra ja 9 anys, consolidada com un epicentre social, cívic i cultural dels més destacats de la vida barcelonina. Per celebrar com cal l'efemèride, l'espai obre les portes i en ofereix un dissabte ple d'activitats on podrem gaudir de tota la vida que bull, cada dia de l'any, al seu interior: mostra artística  d'entitats, improvisació teatral, jazz amb vermut amb la intervenció de components de La Locomotora Negra, paella popular i altres sorpreses per deixar-se sorprendre per l'essència d'una casa que sempre té coses a dir.
Arxivat a