El cas Garganté no atura la negociació pressupostària de Colau amb la CUP

El PSC rebutja el "la conducta del regidor" de l'esquerra independentista, però espera que no condicioni les converses sobre el pressupost de Barcelona

Redacció
13 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:15h
Les negociacions sobre el pressupost de l'Ajuntament de Barcelona entre el govern municipal d'Ada Colau i la CUP segueixen malgrat el cas Garganté. L'edil de la formació de l'esquerra independentista està acusat d'un delicte lleu per pressionar presumptament un metge perquè canviés l'informe mèdic sobre les lesions d'un manter i constés que havia estat agredit i no que havia caigut.

En roda de premsa, la regidora de la CUP Maria Rovira ha explicat que el govern "ha mostrat predisposició per algunes de les propostes" i que segueixen en reunions. Segons ella, aquest dimecres mateix s'han reunit al matí per parlar sobre el carnet de ciutat i a la tarda preveuen trobar-se per tractar de la xarxa per garantir els drets sexuals i reproductius. També han tractat sobre les municipalitzacions de serveis.

La CUP vol una renda universal per a les dones

Rovira ha presentat una nova proposta de la CUP per al pressupost, i que consisteix en una renda universal per a totes les dones de la ciutat. Ha explicat que la renda haurà de cobrir el salari mínim interprofessional i totes les necessitats per garantir una vida digna de les dones, i ha assegurat que el partit treballa amb diversos col·lectius feministes per aconseguir-ho.

El líder del PSC a l'Ajuntament, Jaume Collboni, ha confiat que el cas Garganté no condicioni el tràmit de l'ampliació pressupostària, a la qual ha presentat al·legacions. "Crec que no ha de tenir cap tipus d'impacte en l'aprovació del pressupost. Els comptes tenen una lògica pròpia, i no vull pensar que es pugui canviar l'orientació d'un vot per un assumpte aliè", ha destacat. 

"La conducta del regidor està fora de lloc. No ens agrada i la rebutgem. Forma part d'una manera de fer política que no compartim, però la feina dels edils de l'oposició no és fiscalitzar altres edils de l'oposició, sinó el govern municipal", ha assenyalat el socialista, i ha afegit que promourà en comissió una declaració de suport a la Guàrdia Urbana.

Els socialistes demanen més despesa social

Els socialistes condicionen el seu suport definitiu a l'ampliació pressupostària al fet que es destinin 15 milions a despesa social, 9,5 milions a projectes d'inversió i 500.000 euros a una prova pilot d'una hora addicional d'anglès a tres col·legis.

També demanen incloure 4 milions addicionals per rehabilitar habitatges i edificis, un altre milió per eliminar impostos a nous autònoms durant el primer any, i 2,75 milions més per reforçar el pla de xoc per aturats de molt llarga durada i de joves.
Arxivat a