ERC proposa que el futur codi ètic de Barcelona no citi la Constitució

Els republicans demanen que la proposta de Colau sigui més ambiciosa | El PP considera que el codi "no aporta res de nou"

Redacció
12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:02h
El regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Coronas ha considerat aquest dimarts que l'avantprojecte de codi ètic municipal presentat pel govern d'Ada Colau és poc valent i ha demanat més ambició. Després d'una reunió amb els grups municipals per abordar-lo, Coronas ha fet diverses propostes, com que no citi explícitament la Constitució sinó un concepte semblant a "marc legal vigent".

"Qui sap si dins d'uns mesos, en lloc de ser la Constitució espanyola, serà una altra la constitució", ha afirmat el republicà. Entre les seves demés propostes, s'hi inclou la prohibició de contractar personal amb el qual hi pugui haver conflictes d'interessos, i ha advertit: "ERC vol una administració lliure d'amics, familiars i coneguts".

També defensa eliminar les dietes dels càrrecs amb dedicació exclusiva que es perceben en altres administracions com la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Barcelonès i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB): "A l'Ajuntament no hi ha cap regidor que no cobri un sou més que suficient i, per tant, estem en contra d'aquestes dietes".

En un comunicat, la portaveu del PP al consistori, Àngels Esteller, ha criticat que "aquest codi ètic no aporta res nou" i, per ella, es limita a recollir el que ja és obligatori a la Llei de transparència i bon govern de l'Estat i legislació local. Ha afegit que el PP presentarà al·legacions.

La popular ha defensat que el govern municipal "ha de ser el primer" en no afavorir o contractar familiars o persones vinculades a càrrecs municipals. També ha demanat que l'article 6, que diu que s'ha d'impulsar la llengua catalana com a principi de bon govern, no consti en el document o que incorpori la llengua castellana.

Els populars defensen la Constitució d'avui

El líder del PP, Alberto Fernández Díaz, també s'ha referit aquest dimarts a la campanya municipal "Tenim República" pels 85 anys de la seva proclamació. Segons ell, "el referent de futur de Barcelona ha de ser el propi segle XXI i no la convulsió dels anys 30, els valors de convivència de la Constitució d'avui i no els de la confrontació que va representar la República".
Arxivat a