El jutge suspèn la declaració de Garganté per les presumptes coaccions a un metge

El magistrat amplia la causa i la persona que acompanyava el regidor de la CUP de Barcelona també consta com a acusat

ACN
12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:54h

El regidor de la CUP Barcelona Josep Garganté, en roda de premsa a l'Ajuntament de Barcelona. Foto: ACN


El jutjat d'Instrucció número 22 de Barcelona ha suspès el judici contra el regidor de la CUP Josep Garganté. L'edil està acusat d'un delicte lleu pel cas de les presumptes pressions a un metge perquè canviés l'informe mèdic sobre les lesions d'un manter i constés que havia estat agredit i no que havia caigut, tal com havia explicat ell mateix ferit al doctor. La declaració estava prevista pel pròxim 22 d'abril i el magistrat l'ha ajornat per tal d'estudiar el recurs presentat pel fiscal i per la defensa de Garganté contra la resolució del jutge i que encara no s'ha resolt. D'altra banda, la causa s'ha ampliat i una de les persones que acompanyaven el regidor de la CUP, Esteban Y. L., consta també com a acusat un cop se l'ha pogut identificar.

El Fiscal ha presentat recurs contra l’escrit del jutge que considera que l’actuació del regidor de la CUP de Barcelona Josep Garganté, que el passat 23 de març hauria intentat que un metge canviés l’informe mèdic sobre una presumpta agressió a un manter, va ser constitutiva d’un delicte lleu. El Fiscal considera, en canvi, que els fets “revesteixen les característiques de delicte menys greu”, i sol·licita que es revoqui la resolució i s’investiguin a fons els fets.

Per al titular del ministeri públic, Garganté va actuar acompanyat d’almenys deu persones, un fet que suposa un “element de pressió”, i ho va fer mentre el metge exercia la seva tasca, és a dir, mentre estava “revestit de la condició de funcionari públic”.
Arxivat a