El Madrid se la juga amb el Wolfsburg, l'equip de la Volkswagen

La ciutat la va fundar Hitler l'any 1938 per acollir els treballadors que havien de produir el popular Escarabat | El club no va arribar a la Primera Divisió fins a la temporada 1997-98 i va aconseguir el títol deu anys després | Avui disputa un dels partits més importants de la seva història

12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:29h
Wolfsburg, un equip i una ciutat lligada a la Volkswagen
Wolfsburg, un equip i una ciutat lligada a la Volkswagen | EFE
El Madrid se la juga. El Reial Madrid es juga la seva continuïtat a la Champions League aquesta nit (20.45, TV3). No ho té fàcil. Ha de remuntar un inesperat 2 a 0 que va rebre la setmana passada a Alemanya contra el sorprenent Wolfsburg, l'equip a priori més fluix dels vuit que disputen els quarts. Els blancs, això sí, estan carregats de moral després de retallar vuit dels dotze punts que tenia de desavantatge respecte el Barça.

Una ciutat fundada per Hitler. Wolfsburg és actualment la cinquena ciutat més gran de la Baixa Saxònia i una amb les majors rendes per càpita de tot el país. Tanmateix, no va ser fundada fins al 1938 per Hitler. El règim nazi volia impulsar la producció del popular Volkswagen Escarabat i va crear una ciutat per als treballadors. Es va fundar amb el nom de Stadt des KdF-Wagens bei Fallersleben a l'entorn d'aquest poblet. Durant la Segona Guerra Mundial es va dedicar a construir cotxes i avions militars utilitzant presoners de guerra i altres treballadors forçats.

Un nom nou sota el domini britànic. El 1945, sota el domini britànic, la població va canviar de nom per passar a ser Wolfsburg (la ciutat del llop). Va ser el mateix any que es va fundar el club que també va adoptar aquest animal com a símbol. Sis anys després la localitat va passar a tenir autonomia en separar-se del Districte de Gifhorn. Una fusió amb una vintena de poblacions més l'any 1972 va permetre que superés els 100.000 habitants. Actualment en té poc més de 123.000.

Un club nou a l'elit. El 12 de setembre neix el club amb el nom de VSK Wolfsburg. Tanmateix, tres mesos després, una crisi va provocar que tots els jugadors menys un marxessin a un altre equip de la ciutat. Posteriorment, l'actual club es reconstrueix com a VfL Wolfsburg. No va arribar a l'elit del futbol alemany fins que, després d'un primer intent, va aconseguir classificar-se per a la Primera Divisió la temporada 1997-98. Contra tots els pronòstics, es va consolidar a la Bundesliga i l'any 2009 va aconseguir la proesa de guanyar-la. Una Copa i una Supercopa els darrers mesos completen un palmarès que es podria engrandir si es classifiquen per a les semifinals de Champions.

El club de la Volkswagen. El club, com la ciutat, estan totalment lligats a la Volkswagen. Des del 2007 l'empresa automobilística en té el 100% de les seves accions. També apareix a la samarreta i dóna nom a l'estadi: el modern Volkswagen Arena. El president és l'espanyol Francisco Javier García Sanz, president del grup automobilístic a l'Amèrica Llatina i del consell d'administració de Seat. És un reconegut madridista. La crisi per la modificació dels motors diesel els podria suposar una retallada en el pressupost de la temporada vinent.