​Ciutadans i PP burxen la ferida de Junts pel Sí i la CUP

Els dos grups parlamentaris demanen que es voti a l’inici de la sessió si es debat o no la moció de la CUP sobre el procés però la presidenta ho desestima | Catalunya Sí que es Pot s’afegeix a la proposta | La CUP demana als diputats que "no tinguin por de la democràcia" i Carrizosa els reclama que no facin “mítings”

Carme Forcadell, aquest dimecres al Parlament
Carme Forcadell, aquest dimecres al Parlament | ACN
06 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:32h
Inici accidentat de la sessió del ple del Parlament d’aquest dimecres. Dos grups de la cambra, Ciutadans i Partit Popular, han demanat que se sotmeti a votació l’admissió del punt setzè de l’ordre del dia, el referent a la moció de la CUP per ratificar la declaració d'inici del procés del 9-N. La presidenta, Carme Forcadell, ha dit que es votarà dijous al matí, abans que arribi el punt concret. Forcadell ha llegit l’article 81.3 del reglament, que no diu en cap moment que l’ordre del dia s’hagi de sotmetre a votació a l’inici del ple. 

El diputat Joan Coscubiela, de Catalunya Sí que Es Pot (CSQEP), ha demanat la paraula per dir que el ple és únic, com ho és l’ordre del dia, tot i que tingui més d’una sessió. Forcadell ha fet valer la literalitat de l’article 81 del reglament. La portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha intervingut per assegurar que el reglament permet perfectament que s’introdueixin canvis en l’ordre del dia en qualsevol moment del ple. 

Miquel Iceta ha preguntat si la mesa ja tenia enllestida la decisió definitiva sobre la moció. I Forcadell ha anunciat que la mesa es reunirà aquesta tarda per decidir-ho.

Per la seva banda, Anna Gabriel ha intervingut per reclamar als diputats que “no tinguin por de la democràcia i del debat” i per afirmar que el seu grup estava indignat per la dificultat d’alguns d’admetre un debat democràtic. La resposta li ha donat el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, demanant-li que no faci “mítings” ni els doni “lliçons de democràcia”.