​El PP insta la mesa del Parlament a dimitir si no resol sobre la moció de la CUP

Enric Millo qualifica de “situació molt greu des del punt de vista democràtic” que hagi de ser al ple on es decideixi si s'inclou a l'ordre del dia

Enric Millo, aquest dimarts al Parlament
Enric Millo, aquest dimarts al Parlament | Isaac Meler
05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:05h
El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha dit que els membres de la mesa haurien de dimitir si no són capaços de complir amb les seves obligacions. Ho ha dit en referència a la moció de la CUP sobre la declaració del 9-N. Millo ha volgut sortir al pas de la possibilitat que la mesa passi al ple la decisió de si debat la moció de ruptura presentada pel grup cupaire: “Si pretenen traslladar la seva responsabilitat al ple, els membres de la mesa haurien de dimitir”.

Millo ha dit que els reglaments contemplen l’alteració d’un ordre del dia, o que un grup acordi retirar una proposta. I que, en casos especials, la presidenta té atributs per retirar un punt de l’ordre del dia. Ara bé, si és una votació del ple la que elimina de l’ordre del dia una moció acceptada per la mesa quan el grup que l’ha presentada no la vol retirar, estaríem davant d’una “situació sense precedents i molt greu des del punt de vista democràtic”, segons el portaveu del PP.
 
Els populars també ha reclamat, en boca del seu portaveu, que es conegui el contingut dels informes emesos pel lobby International Diplomat. La comissió d’Acció Exterior ja ho va aprovar en la seva sessió de fa uns dies. Però Millo ha insistit en això i ha acusat el lobby de dedicar-se a “embrutar la imatge d’Espanya” i d’haver treballat per països com Sudan del Sud i Somàlia. Uns països que, segons ha assenyalat, “es veu que són els nous referents internacionals de l’independentisme”.