Colau titlla d'«immoral» la gestió del govern espanyol sobre els refugiats

L'eurocomissari d'Immigració demana que s'escolti la veu dels governs locals | Matisa que els interlocutors de la Comissió Europea són "els governs dels estats membres"

L'alcaldessa Ada Colau a la reunió a Brussel·les sobre refugiats
L'alcaldessa Ada Colau a la reunió a Brussel·les sobre refugiats | Ajuntament de Barcelona
Redacció
05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:24h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat aquest dimarts a la Comissió Europea la gestió "immoral" i de "profunda vergonya" de la crisi dels refugiats que fa el govern espanyol. "No s'entén que quan tu ofereixes ajuda perquè l'estat pugui complir amb els seus compromisos i obligacions la resposta sempre sigui no, i sense donar cap informació ni motiu", s'ha queixat.

Ho ha dit després de reunir-se a Brussel·les, juntament amb altres alcaldes europeus, amb els eurocomissaris d'Immigració, Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, i Política Regional, Corina Cretu. Avramopoulos s'ha limitat a demanar als estats membres que "escoltin la veu dels governs locals".

"A Barcelona, els ciutadans demanen ser ciutat d'acollida, es moren de vergonya i indignació amb les imatges de Lesbos i Idomeni i ens demanen que actuem", ha criticat l'alcaldessa. Colau ha informat Avramopoulos i Cretu que el govern espanyol està "bloquejant" que Barcelona pugui acollir directament demandants d'asil i no l'informa "sobre com està gestionant els fons europeus per a immigració i asil ni sobre com està fent la reubicació, fins ara pràcticament inexistent".

Segons Colau, els eurocomissaris "han entès perfectament aquest missatge, no només de la ciutat de Barcelona sinó també, amb una veu única, d'Amsterdam, Berlín, Atenes o París". Avramopoulos ha demanat als estats membres que "escoltin la veu dels governs locals, perquè la cooperació interna i la coordinació d'esforços pot donar resultats impressionants".

"Els interlocutors són els estats"

No obstant això, l'eurocomissari grec, preguntat per les iniciatives de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat, ha recordat que els "interlocutors" de la Comissió Europea són "els governs dels estats membres" i ha assegurat que la seva relació amb l'espanyol és "excel·lent". Ha "pres nota" de les propostes de Colau però ha advertit que el suport de la UE a les autoritats locals "sempre arriba a través dels estats membres" i no de forma directa.
Arxivat a