C's adverteix que la mesa pot incórrer en responsabilitat per no impedir la moció de la CUP

Carlos Carrizosa diu que Podem, al no votar en contra, es posa al costat dels independentistes | Des de CSQEP es recorda que Junts pel Sí té majoria a la mesa i el vot del diputat Nuet no és decisiu

05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:10h
El portaveu del principal grup de l’oposició, Carlos Carrizosa (Ciutadans), ha dit que “per primer cop, al no impedir la tramitació de la moció rupturista de la CUP, els membres de la mesa poden incórrer en responsabilitat personal si la moció arriba a votar-se al Parlament”. Si això es produeix, segons el diputat, la mesa estaria entrant en un terreny fins ara desconegut i perillós.

Carrizosa ha aprofitat també per assenyalar el sentit del vot del diputat Joan-Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), on està integrat Podem. Nuet no ha votat. Carrizosa ha afirmat que amb el seu vot, s’ha posat al costat dels independentistes i ha facilitat la tramitació de la moció. Aquestes paraules no es poden desvincular de l’actual moment de negociacions a Madrid per formar govern. Demà hi haurà una reunió a tres bandes entre PSOE, Podem i Ciutadans. Als de Rivera els interessa erosionar al màxim Podem.

Immediatament, des de CSQEP s’ha afirmat que l’afirmació del portaveu de Ciutadans és del tot inexacta ja que el vot de Nuet no ha estat decisiu per continuar amb el tràmit de la moció. És cert: Junts pel Sí té quatre vots de set a la mesa.