La CUP demana dissoldre els antidisturbis de la Guàrdia Urbana

Critica que sovint les seves actuacions han sigut "racistes i discriminatòries" | Acusa els anteriors governs del PSC i de CiU d'haver-les "encobert"

Les regidores de la CUP Maria José Lecha i Maria Rovira davant de la Comissaria de la Urbana de La Rambla
Les regidores de la CUP Maria José Lecha i Maria Rovira davant de la Comissaria de la Urbana de La Rambla | CUP
Jordi Bes
05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:26h
La regidora de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Maria Rovira ha demanat aquest dimarts dissoldre la unitat d'antidisturbis de la Guàrdia Urbana, de la que ha criticat l'opacitat de les seves actuacions, que considera "racistes i discriminatòries que en molts casos han estat desmesurades i encobertes pels equips de govern, com el del PSC o CiU més recentment".

En roda de premsa davant de la comissaria de La Rambla, que ha considerat "una de les més opaques de Barcelona", ha defensat que la unitat serveix per exercir la "repressió" vers la resposta contestatària i la gent organitzada que conquereix drets al carrer, com són els casos de les prostitutes i els manters organitzats.

Ha afirmat que "no té cabuda en un model integrat de política de seguretat de proximitat", i ha destacat que la supressió suposaria eliminar la partida número 132 del pressupost del 2015, la de Seguretat i Ordre Públic. Malgrat això, creu que no implicaria cap despesa adicional per a l'Ajuntament, si bé no ha quantificat quants diners suposa anualment.

Propostes pressupostàries

Rovira ha destacat que la petició la comparteixen amb Barcelona en Comú. Forma part de la negociació pressupostària de la CUP amb el govern municipal, que els cupaires basen en deu propostes, que han anomenat "pedalades". Entre elles també hi figura remunicipalitzar serveis, com BTV i Parcs i Jardins, i crear la Xarxa de Drets Sexuals per a joves de 14 a 30 anys.

Arxivat a