Parlament en «estat de CUP»

La política catalana, pendent de la moció de ruptura de l’esquerra anticapitalista | Negociacions a contrarellotge entre Junts pel Sí i el grup "cupaire"

05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:21h
Tota l’atenció, i la tensió, de la política catalana està concentrada en aquesta nova estació del viacrucis que està sent la relació entre Junts pel Sí i la CUP, i que ara s’ha expressat a través de la moció presentada pel grup de l’esquerra anticapitalista i independentista. La moció pretén que la cambra es reafirmi en la declaració de ruptura del 9-N i, de pas, furgar en les contradiccions possibles del Govern i del grup majoritari que li dóna suport. Però el contingut de la moció, especialment el punt que fa referencia a la desobediència per part dels Mossos d’Esquadra a tot requeriment de l’aparell judicial espanyol per donar compliment a la sentència del TC, no fa més que tensar al màxim l’acord de legislatura.   

Aquest matí, la mesa, escoltada la junta de portaveus, haurà de decidir si accepta les peticions de reconsideració de l’admissió a tràmit condicionada de la moció presentades pels grups de Ciutadans, PSC i Partit Popular. Res indica que les reconsideracions hagin de ser acceptades. Per tant, tot està pendent de les converses que –ara ja a contrarellotge– estan mantenint Junts pel Sí i la CUP per trobar una sortida a la situació abans de l’inici del ple de demà.

Des de Junts pel Sí ja es va anunciar que, de no introduir-se modificacions en el text, demà la presidenta de la cambra, Carme Forcadell sotmetrà a votació si s’inclou la moció en l’ordre del dia.