Homs recorda que si Sánchez vol ser president, el poble català ha de ser consultat

Es demanarà a la militància si vol renovació o refundació en una consulta a celebrar un "superdissabte" | Convergència demanarà la compareixença de Montoro per informar sobre els "papers de Panamà"

Francesc Homs, al costat de Francesc Sànchez
Francesc Homs, al costat de Francesc Sànchez | @convergenciacat
04 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:58h
Francesc Homs ha recordat avui que “si el senyor Pedro Sánchez vol ser president, el poble català ha de ser consultat”. Ha assegurat que serà difícil d’explicar que no hi ha govern a Espanya per culpa dels qui no volen posar les urnes a Catalunya” i ha donat rellevància al fet que “la majoria dels diputats catalans al Congrés estan disposats a facilitar un govern a l’Estat si es reconeix el dret a decidir”. “Aquest és un fet no menor amb vistes a la comunitat internacional”, ha explicitat el portaveu de Democràcia i Llibertat.

Homs ha recordat que “el dret a decidir estava en el frontispici” del posicionament dels partits sobiranistes de cara a la investidura i que “s’ha situat en el centre mateix del debat polític espanyol. Fa un mes no era així, “i alguns parlaven d’un ministeri de la Plurinacionalitat”. Segons el dirigent de CDC, a mesura que s’acosti l’horitzó d’unes eleccions anticipades, la pressió sobre la classe política espanyola serà més gran.

El portaveu de Democràcia i Llibertat s’ha felicitat per la decisió, finalment, de Mariano Rajoy de comparèixer al Congrés espanyol per informar sobre l’acord de la UE amb Turquia, que ha considerat que serà com un ple sobre l’estat de la nació. Ha informat que el seu grup i ERC han acordat presentar dues proposicions conjuntes al Congrés, una sobre l’aigua de l’Ebre i una altra sobre el salari mínim interprofessional.

També ha anunciat que, davant l’esclat de l’escàndol dels "papers de Panamà", Democràcia i Llibertat demanarà la compareixença del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per informar de totes les dades de què disposi el govern espanyol sobre aquest afer. Homs ha dit que “en un país seriós tothom ha de complir amb les seves obligacions fiscals”.  

Renovació o refundació

Francesc Sánchez, coordinador de règim intern de CDC, ha explicat que la direcció organitzarà un "superdissabte" el proper mes de maig perquè la militància decideixi si vol fer una renovació de l’actual Convergència o una veritable refundació. L’acte refundacional tindria lloc a inicis de juliol, i després es faria l’elecció de la nova direcció del partit. En l’executiva hi ha hagut unanimitat sobre aquesta proposta a les bases.