VÍDEO L'espectacular llançament de pols de colors al Holi de Sabadell

Unes 10.000 persones s'han reunit al Parc Catalunya per sumar-se a la festa | La celebració és de tradició índia i serveis per donar la benvinguda a la primavera

Llançament de colors al Holi 2016 de Sabadell
Llançament de colors al Holi 2016 de Sabadell | Albert Segura
03 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:30h

Unes 10.000 persones s'han reunit aquest matí al Parc Catalunya de Sabadell per sumar-se a la Festa Holi Sabadell 2016. La cita, que organitza el Centre Asana, serveis per portar aquesta tradició a la ciutat, que any rere any suma més adeptes, donat que l'any passat el calcul estimava que s'hi van concentrar unes 7.000 persones.

L'organització apunta que abans de la festa es van vendre 15.000 bosses individuals de pols de colors, a les quals s'hi han sumat uns 300 quilos de pols que s'han venut avui mateix al lloc.

Després de diverses actuacions amb danses inspirades en l’univers de Bollywood i l’Índia, el punt àlgid ha arribat amb el llançament de color, el moment més esperat pels assistents, que deixen tothom ben ple de pols.
 
Què és el Holi

L’activitat es va començar a celebrar fa set anys a la capital vallesana per l’interès de diverses entitats de reproduir una celebració molt vistosa. Es tracta d’un festival hindú que representa el començament de la primavera, i és una forma de donar-li la benvinguda a una època reconeguda com de fertilitat i bonança.

La trobada pretén donar a conèixer algunes llegendes, una d’elles, la més popular, és la d’un jove déu, Krishna, que estava gelós de la seva ànima bessona, Radcha, pel seu estilitzat i blanc perfil, en oposició a les seves pròpies faccions fosques. Després de demanar consell a la seva mare, aquesta li va recomanar pintar la cara de Radha fins a obtenir una tonalitat més acolorida, i d’aquí la tradició de llançar colors a la gent.

L’activitat principal de la festa consisteix a llançar pols de colors fins a cobrir rostre i cos d’un multicolor arc de Sant Martí. Als països hindús es complementa amb un dinar on els participants proven diversos plats tradicionals i el bhang, una beguda derivada de la planta de cànem que es beu cerimonialment durant el Holi.