Convocada una mobilització per donar suport a l'alcaldessa de Berga, investigada per no retirar l'estelada

Montse Venturós declararà com a investigada el proper 5 d'abril als jutjats de la capital del Berguedà

01 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:38h

L'alcaldessa, Montse Venturós,. Foto: Aida Morales.


Diverses entitats i veïns de Berga, entre els quals la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es mobilitzaran el proper dimarts 5 d'abril, per criticar la decisió de la justícia d'investigar l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per un delicte electoral. 

Serà el proper dimarts a les 11.00 del matí al carrer del Programari Lliure, davant del Jutjat de Berga. En aquesta concentració, es preveu aplegar el màxim nombre de persones possible per tal de demostrar el que consideren una altra acció de pressió per part de l'estat espanyol. 

Venturós va ser citada judicialment com a investigada -anteriorment imputada- per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central, que obligava l'Ajuntament de Berga a retirar l'estelada del balcó del consistori en les passades eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, així com en les generals del 20 de desembre. 

Per això, compareixerà davant del magistrat del Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga el proper 5 d'abril, on es preveu que doni la seva opinió. A partir de llavors, el jutge haurà d'estudiar si hi ha prou motius per tirar endavant la investigació, i avançar en el procediment judicial.