La xarxa de Tributs de Catalunya triplicarà les seves oficines fins a 142

Oriol Junqueras asegura que “estem posant els fonaments de la futura hisenda catalana” | “El 2017 la Generalitat estarà liquidant impostos i fent la recaptació executiva”, assegura el vicepresident

01 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:49h

Oriol Junqueras amb els presidents de les diputacions Foto: @diba


El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, acompanyat del secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, s’ha reunit avui amb els presidents de les diputacions de Barcelona, Mercè Conesa; Tarragona, Josep Poblet; Girona, Pere Vila, i de Lleida, Joan Reñé per fer balanç dels dos anys de funcionament de la xarxa de Tributs de Catalunya, creada conjuntament com a matriu de la futura hisenda catalana. A la sortida, Junqueras ha anunciat que d’aquí al maig es triplicaran les oficines integrades dins de la xarxa, que passaran de 53 oficines a 142.
 
Les cinc institucions estan duent a terme la posada en comú de tota la informació tributària de què disposen. “Volem fer més eficaç la gestió dels tributs i avançar de forma decidida en aquest consorci entre la Generalitat i les diputacions”, ha explicat Junqueras. El vicepresident del Govern ha dit també que s’incrementarà l’eficiència en la persecució del frau fiscal. Ha afirmat que “estem posant els fonaments del que ha de ser la futura hisenda catalana”. “El 2017 la Generalitat estarà liquidant impostos i fent la recaptació executiva”, ha reblat Junqueras.   

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha subratllat l’avenç que suposarà homogeneïtzar l’atenció a la ciutadania, centralitzant la gestió sobre subhastes o l’adquisició de serveis informàtics.

Una xarxa creada el 2014 amb les quatre diputacions

La Xarxa de Tributs de Catalunya es va crear l’any 2014 amb la participació de la Generalitat i les quatre diputacions catalanes. Integra tant els tributs d’àmbit local, gestionats per les diputacions, com els que tributs propis i cedits per l’Estat a la generalitat. Actua com una finestreta única d’atenció als contribuents, que gràcies a aquesta eina poden dur a terme amb més eficàcia i senzillesa els seus tràmits tributaris, com ha recordat avui Mercè Conesa.