Cotxes d'època, música i dansa, entre les cinc propostes per al cap de setmana

Strenes a Girona, Sismògraf d'Olot, "El geni culinari", el Ral·li Internacional de Cotxes d’Època i la "Dansa d'agost" a la Biblioteca de Catalunya

Torna el Festival Strenes de Girona
Torna el Festival Strenes de Girona | Strenes
01 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:34h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Inauguració del IV Festival Strenes
Girona. Del 2 al 24 d'abril

El Festival Strenes s'ha convertit, en només quatre edicions, en el certamen de referència de la temporada musical del país. Amb l'esperat concert inaugural de Love of Lesbian (aquest dissabte 2 d'abril a les 18:30h, a l'Oficina de Turisme de Girona), el municipi es prepara per mostrar, fins al 24 d'abril, un ampli ventall d'estrenes d'espectacles, discs i novetats d'un gran número d'artistes catalans. Enguany hi actuaran, entre d'altres, Gemma Humet, Sara Pi, Núria Graham, Adrià Puntí, Marion Harper, Crossing, The Risas, Joana Serrat i Joan Colomo.

VIII Festival Sismògraf
Olot. Des del 31 de març fins al 3 d'abril.

El Festival Sismògraf arriba a Olot aquest cap de setmana i mostrarà algunes de les propostes més interessants de la dansa contemporània. La programació permetrà gaudir, fins diumenge, d'una trentena d'espectacles que tenen l'objectiu d'apropar la dansa a tots els públics, dels més menuts als més grans. Des de NacióDigital us hem preparat una proposta amb els 10 espectacles que considerem imprescindibles d'aquesta vuitena edició.


Exposició "El geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina"
Museu d'Arqueologia de Catalunya, Barcelona. Fins al 26 de juny

L'alimentació és a l'ordre del dia i s'ha convertit en un tema que desperta l'interès de la societat, tant pel que fa a la qualitat d'allò que mengem com a la creativitat gastronòmica i al component identitari, present especialment en la revifada i la recuperació de la cuina tradicional. Al mateix temps, el sector de la gastronomia busca constantment nous estímuls per estimular la creativitat i oferir nous productes. El MAC segueix amb l'aposta de posar a l'abast el ric patrimoni arqueològic del país, ara a través de la perspectiva culinària. Restes que ens parlen de l'origen i de l'evolució de molts plats, d'innovacions que encara marquen la nostra cuina i que de ben segur podran servir d'inspiració per a noves creacions culinàries.

58ena edició del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges
Barcelona-Sitges. Diumenge 3 d'abril.

Diuen que Catalunya fa olor de benzina. La 58ena edició del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona – Sitges unirà, aquest proper diumenge, les dues ciutats a través d’una nombrosa caravana d’automòbils i motocicletes de principis del segle XX, una bona ocasió per comprovar la passió pel motor i pels cotxes que respira el país. Enguany, s’han inscrit un total 75 vehicles, dels quals 14 són models centenaris. Com ja és tradició, abans de la sortida a la plaça Sant Jaume, l’Ajuntament de Barcelona oferirà un esmorzar amb xocolata calenta per tots els inscrits.

Dansa d'agost, de Brian Friel
Biblioteca de Catalunya, Barcelona. Fins a l'1 de maig.

Dansa d’Agost descriu amb tendresa i nostàlgia, però també amb cruesa, la vida de cinc germanes solteres d’entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poble de Bally Beg, a la Irlanda rural de l’any 1936. Records i memòries d’un mes d’agost que va veure com el precari equilibri de la llar de les germanes Mundy s’esfondrava. Una producció de La Perla 29 dirigida per Ferran Utzet i interpretada per Màrcia Cisteró, Mónica López, Marta Marco, Òscar Muñoz, Nora Navas, Carlota Olcina, Albert Triola i Ramon Vila.