C's i PP insisteixen en deslegitimar la política exterior de Catalunya

Les dues formacions carreguen contra la conselleria de Romeva, les delegacions i la representació permanent a la Unió Europea

Comissió d'Exteriors del Parlament de Catalunya
Comissió d'Exteriors del Parlament de Catalunya | ACN
31 de març del 2016
Actualitzat a les 17:44h
La sessió d’avui de la comissió d’Acció Exterior i Cooperació del Parlament ha estat un monogràfic de les formacions unionistes, bàsicament Ciutadans i Partit Popular, contra tot allò que es mou al departament que dirigeix Raül Romeva. Tots dos partits han presentat nombroses propostes de resolució i de compareixença. Sobre la modificació de la denominació del representant permanent de la Generalitat davant la UE, un nom que solen emprar els estats i que, per tant, molesta a C’s i PP. Sobre el nom de la conselleria i sobre les accions del departament per donar compliment a la providència del Tribunal Constitucional que suspèn algunes competències de la conselleria.

Les propostes del bloc Ciutadans-PP han estat rebutjades. Com també les sol·licituds perquè compareguin representants de les delegacions al Vaticà i al Marroc –que encara no tenen delegat designat- i a Portugal, ja designat però que encara no ha obert delegació a Lisboa. Però la sessió ha estat una oportunitat perquè Juan Milian, del PP, i Susana Beltrán, de C’s, hagin repetit el seu guió en contra de la política exterior de la Generalitat.

Milian ha tornat a referir-se a l’ús del terme de "minister" per part de Romeva, quan es tracta de la denominació que se sol utilitzar en anglès pel càrrec que ocupa. “El nom no fa la cosa, però en relacions internacionals, sí”, ha dit Beltrán. El diputat de Junts pel Sí Jordi-Miquel Sendra ha assenyalat el caràcter repetitiu del discurs de C’s i PP. En un moment determinat, Sendra s’ha adreçat als diputats d’aquests grups i els ha dit que “vostès el que voldrien és que el conseller es fes dir ministre de la senyoreta Pepis, i la representació i les delegacions, delegacions de la senyora Pepis, i, tot i així, ho seguirien criticant”