Polèmica entre el govern de Colau i els pediatres per la vacuna del papil·loma

La Societat Catalana de Pediatria no veu amb bons ulls que el consistori doni suport a un documental que posa en dubte l'eficiència d'aquest mètode

EFE
30 de març del 2016
Actualitzat a les 18:58h

La Societat Catalana de Pediatria no veu amb bons ulls que l'Ajuntament de Barcelona doni suport a un documental que posa en dubte l'eficiència de la vacuna del papil·loma humà. El logotip del consistori apareix en la publicitat del film (Papil·loma: les dones hem de decidir), que s'estrenarà demà i és obra de Frederic Pahisa. 

El president de l'entitat, Ferran Moraga-Llop, ha volgut deixar clar que aquesta vacuna "està autoritzada per les agències reguladores de tot el món, té un reconeixement científic, s'aplica sense problemes importants i la seva relació benefici-risc és molt positiva". "No hi ha raó per al debat, que en tot cas ha de ser científic", ha dit el president dels pediatres catalans.

El metge ha reconegut que encara no ha vist el documental, titulat, però ha augurat que es dóna la versió dels grups antivacunes, "sense base científica". Moraga ha remarcat que "s'han dit moltes falsedats i el que hauria de fer l'Ajuntament és parlar amb el Departament de Salut perquè li expliqui els beneficis de la vacuna".

L'Ajuntament defensa la llibertat d'expressió 

Per la seva banda, el consistori ha subratllat que segueix "defensant i promovent que la ciutadania s'aculli al calendari de vacunes de la sanitat pública, com un dret de totes les persones a estar immunitzades, tant en els nens com entre els adults".

A més, l'Ajuntament ha precisat que no ha finançat específicament el documental. El 2011 el mandat de l'alcalde Xavier Trias va atorgar a l'entitat Entrepobles una subvenció plurianual de 3 anys dins de la convocatòria pública per a projectes, als quals l'ONG va incorporar la realització del film, "que l'Ajuntament va autoritzar, entre altres iniciatives".

Així, l'equip d'Ada Colau ha defensat la llibertat d'expressió i d'actuació de les entitats i els autors del documental, que posen sobre la taula un "debat existent a la societat", que és positiu i necessari que s'afronti de forma serena donant veu a totes les parts.
Arxivat a