Ada Colau nega que Barcelona tingui cap pla per regular la prostitució

L’alcaldessa de Barcelona assegura que el consistori només ha organitzat una taula de lluita i prevenció del tràfic de dones per millorar la seguretat i la higiene de la prostitució “voluntària”

Redacció
29 de març del 2016
Actualitzat a les 15:54h
“No hi ha cap pla a Barcelona per regular la prostitució”. Així de taxativa ha estat l’alcaldessa Ada Colau en un debat organitzat per Catalunya Ràdio on ha debatut els reptes de l’àrea metropolitana amb l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marin; la de Badalona, Dolors Sabater; la de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i la de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. Ha assegurat l’alcaldessa que el consistori només ha organitzat, de moment, “una taula de lluita i prevenció contra el tràfic en la qual es debatran mesures de seguretat i higiene que evitin la vulneració dels drets de les dones”.
 


Les explicacions d'Ada Colau arriben poc després que tres de les alcaldesses que avui l'acompanyaven al debat radiofònic –Conesa, Parlon i Marin- firmessin un manifest promogut pel Moviment Democràtic de les Dones on mostraven la seva disconformitat a la proposta del consistori barceloní de millorar les condicions en què s’exerceix la prostitució “voluntària”.
 
Les alcaldesses neguen la major i consideren que la prostitució en cap cas pot ser voluntària i que intentar regular-la, en comptes de combatre-la per abolir-la, només consolida una pràctica de violència de gènere. “Des del nostre punt de vista, la prostitució no pot ser una feina”, ha assegurat Parlon, que ha demanat no dur la discussió a “l’àmbit de la regulació de mercat”.
 
L’alcaldessa de Barcelona li ha recordat, tanmateix, que l’administració ha d’oferir alternatives d’ocupació i formació per “apoderar les dones que vulguin sortir de la prostitució” alhora que cal “escoltar les que reivindiquen la prostitució voluntària”, com el col·lectiu Prostitutas Indignadas. Finalment, totes les alcaldesses han quedat d’acord que les polítiques per regular o abolir la prostitució són responsabilitat de la Generalitat i de l’Estat –i no de l’àmbit municipal- i que cal motivar el debat per forçar canvis.
Arxivat a