Barcelona retirarà les medalles d'Or a la infanta i Pujol, i l'entregarà a Muriel Casals

La decisió es formalitzarà el ple de divendres de la setmana que ve després que la comissió municipal de Presidència hagi aprovat les tres mesures

Redacció
23 de març del 2016
Actualitzat a les 16:03h
El ple de Barcelona de divendres de la setmana vinent formalitzarà la retirada de la Medalla d'Or de la Ciutat a la infanta Cristina i a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. D'altra banda, se li concedirà a Muriel Casals, tal com ha aprovat la comissió municipal de Presidència.

Aquest gener l'Ajuntament va donar llum verda a retirar la distinció a la infanta per la seva presumpta vinculació amb el cas Nóos. La iniciativa d'ERC va prosperar amb els suports també de BComú, CiU, PSC i la CUP i l'abstenció de C's i PP.

Pel que fa a retirar el reconeixement a Jordi Pujol, tots els grups hi van estar d'acord. L'expresident de la Generalitat ja va tornar la medalla física a l'Ajuntament quan va reconèixer que la família havia mantingut oculta a l'estranger una fortuna sense regularitzar, però el consistori no havia formalitzat ni tancat el procediment de la retirada de la distinció.

 
Arxivat a