Els treballadors externalitzats de l'Ajuntament de Barcelona s'organitzen

Preparen la creació d’una plataforma similar a la PAH per demanar la municipalització dels serveis que ara fan empreses externes

19 de març del 2016
El dimecres passat va tenir lloc a l’antic convent de Sant Agustí una reunió de diversos col·lectius de treballadors d’empreses externalitzades que realitzen diferents serveis per l’Ajuntament de Barcelona. La trobada va ser impulsada pel sindicat CGT i hi va participar Josep Garganté, regidor de la CUP al consistori.

Es va decidir la creació d’una plataforma, que es presentarà a inicis d’abril, per reclamar la municipalització dels serveis que ara duen a terme empreses externalitzades o subrogades. Es vol que la plataforma sigui representativa de diverses organitzacions sindicals i el més transversal possible. També es prepara un manifest adreçat a l’equip de govern municipal per demanar una millora de les condicions laborals d’aquest sector de treballadors.

Hi van ser presents des de personal que es dedica a serveis d’atenció social als d’àmbit cultural, com els punts d’informació dels museus, i treballadors de BTV. Segons un dels presents, la idea que estan madurant és la de constituir una entitat similar al que ha estat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la coneguda PAH.