Mobilització global per l'acollida dels refugiats i contra l'acord amb Turquia

Barcelona se suma a la quarantena de ciutats on s'han organitzat mobilitzacions | Unes 4.000 persones s'han manifestat convocades per Unitat contra el Racisme

Ahmed Galai, Premi Nobel de la Pau 2015, a la manifestació de Barcelona
Ahmed Galai, Premi Nobel de la Pau 2015, a la manifestació de Barcelona | ACN
Redacció
19 de març del 2016
Actualitzat a les 20:08h
L'acollida dels refugiats i el rebuig a l'acord de la Unió Europea amb Turquia ha aplegat unes 4.000 persones aquesta tarda a Barcelona. La manifestació formava part d'una mobilització global a una quarantena de ciutats del món dos dies abans Dia Internacional per a l'Eliminació de la discriminació racial i just a la vigília de l'entrada amb vigor de l'acord per deportar totes les persones que arribin a Grècia de manera irregular.

La manifestació de Barcelona estava convocada per Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), plataforma formada per 400 entitats, i comptava amb el suport de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), SOS Racisme i Stop Mare Mortum. Hi havia representants de CDC, ERC, el PSC, ICV i Barcelona en Comú, la CUP i d'entitats sobiranistes com Òmnium i l'ANC.

La marxa, que a Barcelona ha sortit de l'Estació de França i ha arribat a la platja de la Barceloneta, s'ha fet també una quarantena de ciutats més al món, com Madrid, Londres, Sidney, Viena, Amsterdam, Beirut o Lesbos.
Arxivat a