Santi Vila: «Mossèn Ballarín va ser un referent indiscutible de catalanitat»

El conseller de Cultura visita la capella ardent del religiós a Berga, i destaca el seu caràcter "pietós" i comprensiu

El conseller de Cultura, Santi Vila, visita la capella ardent de mossèn Ballarín
El conseller de Cultura, Santi Vila, visita la capella ardent de mossèn Ballarín | Aida Morales
18 de març del 2016
Actualitzat a les 14:23h
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha visitat aquest divendres al migdia la capella ardent de mossèn Ballarín, que ha mort aquesta matinada als 96 anys a Berga. Una visita oficial en nom del Govern de la Generalitat, que en les properes hores també efectuaran altres consellers i, fins i tot, el president del Govern, Carles Puigdemont, segons ha pogut saber NacióDigital

Després de visitar i entrevistar-se amb amics i familiars, Vila ha volgut destacar la seva "indiscutible catalanitat". Era, segons ha dit, un "referent", a part de ser una persona amb unes "conviccions molt profundes", però alhora "pietós" i comprensiu amb totes les maneres de pensar. 

"Jo crec que mossèn Ballarín anava molt més enllà del Departament de Cultura", ha declarat, tot afirmant que el Govern ha sentit "molt" la seva pèrdua, per ser una persona "transversal, inquieta i amb una curiositat infinita". Vila també ha posat de relleu la gran quantitat de llibres escrits pel religiós, més de 50, segons ha destacat, el que dóna un gran valor a la seva obra i figura.

Durant el matí, la capella ardent de mossèn Ballarín ha estat visitada per diversos veïns de Berga, però també personalitats polítiques i culturals. En una visita fugaç, també s'ha pogut veure l'expresident de la Generalitat i amic personal del religiós, Jordi Pujol. 
 

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol després de visitar la capella ardent de mossèn Ballarín. Foto: Aida Morales.