​Front comú de CiU i PSC contra l'intent d'Ada Colau de regular la prostitució

Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, i Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, encapçalen la iniciativa | El Moviment democràtic de les Dones lidera la recollida de firmes entre càrrecs municipals

Una operació contra la prostitució a Barcelona
Una operació contra la prostitució a Barcelona | EFE
17 de març del 2016
Actualitzat a les 16:42h
Front comú de CiU i el PSC des de la Diputació de Barcelona contra la proposta de regulació de la prostitució que l’alcaldessa Ada Colau (Barcelona en Comú) va presentar el novembre passat a iniciativa de Ciutadans. Per aquest motiu, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa –i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès–, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i vicepresidenta cinquena, Núria Parlon, presentaran demà al matí una campanya de recollida de firmes de càrrecs polítics contra la proposta i un manifest. També s’hi sumaran les alcaldesses de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i Calella, Montserrat Candini. 

La queixa contra la proposta de l'Ajuntament sorgeix del Moviment Democràtic de les Dones, que des del novembre passat organitza a tot l’estat espanyol la Xarxa de Ciutats Lliures del Tràfic de Dones, Nenes i Nens Destinats a la Prostitució. Pretenen ara que el manifest arribi al Parlament i afirmen tenir el recolzament de la resta de Diputacions. “Aspirem a una legislació que aboleixi la prostitució com a Suècia i que no sigui permissiva, perquè regular la prostitució, com passa a Alemanya o Holanda, converteix les màfies en empreses”, argumenta a NacióDigital la vicepresidenta de la plataforma, Cristina Simó. Així, consideren la proposta del consistori barceloní com un "pas enrere”. “Creiem que la prostitució és un tipus de violència de gènere”, explica Simó, que alhora posa en dubte que la prostitució pugui ser "voluntària, perquè està associada, com demostren diversos estudis d’entitats del Tercer Sector, amb situacions d’extrema pobresa o fragilitat social”.

Per ara, al manifest ja s’hi han adherit un bon nombre de càrrecs públics de municipis com L’Hospitalet de Llobregat, Premià de Mar, Esplugues de Llobregat, Sant Pol de Mar, Blanes, Lloret de Mar, Sils o Salt, entre d’altres. De càrrecs n’hi ha, majoritàriament, del PSC i de CiU, però també s’hi han sumat altres d’Esquerra i Iniciativa, dos partits que a Barcelona donen suport, juntament amb la CUP, a la proposta de legalització de l'Ajuntament.
Arxivat a