Santi Vila s'aproxima a Germà Gordó en la cursa pel lideratge de CDC

L’exconseller de Justícia suma suports comarcals a Lleida i Tarragona | Francesc Homs i Lluís Corominas donen suport a Jordi Turull | El sector de l'entorn de Josep Rull segueix apostant per Mercè Conesa com a possible candidata a secretària general

Santi Vila i Germà Gordó, en una imatge d'arxiu
Santi Vila i Germà Gordó, en una imatge d'arxiu | ACN
16 de març del 2016
Actualitzat el 30 de març a la 13:53h
Convergència Democràtica celebrarà el seu congrés de refundació del 3 al 5 de juny vinent. Serà un tombant important en la història d’aquest partit, que haurà d’elegir també una nova direcció. Tres grans sensibilitats internes estan reunint les seves forces per modelar el futur del partit. Encara falten dos mesos i mig pel congrés i les opcions que finalment es presentin no estan tancades. De moment, però, els tres noms que lideren els moviments interns són Germà Gordó, Jordi Turull i Josep Rull.

Germà Gordó, diputat i exconseller de Justícia, disposa de suports importants. Una figura de pes que s’ha aproximat a les seves posicions és el conseller de Cultura, Santi Vila, qui avui mateix s’autodescartava com a candidat per liderar la formació. Hi ha bona sintonia entre Vila i Gordó. Aquest, a més, està sumant recolzaments rellevants del territori.

NacióDigital ja va informar del suport que li ha manifestat Jordi Martí, president de CDC a Barcelona. Un altre suport intern de qualitat és Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, que solidifica el seu arrelament a Ponent. Però Gordó també compta amb pesos pesants a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La seva insistència a integrar gent de tots els matisos ideològics li ha fet sumar des de socialdemòcrates a liberals i persones de cultura democristiana.

Els suports de Jordi Turull

Jordi Turull, per la seva banda, si finalment fa el pas, trobarà suports importants. L’actual portaveu de Junts pel Sí al Parlament té la simpatia de dues figures rellevants en el món convergent: l’ara portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, i Lluís Corominas, vicepresident del Parlament, l’home que coneix tots els engranatges de la cambra legislativa. Turull –i en això coincideix amb Gordó- vol preservar CDC com a partit que inclogui totes les sensibilitats possibles d’un centre molt ampli.

L’entorn del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, busca encara el seu candidat a la secretaria general. Millor si és candidata. Per això els partidaris de Rull, que s’etiqueten com a socialdemòcrates, han insistit en què la seva millor opció seria Mercè Conesa, la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat. De moment, Conesa ha dit que no, però no és descartable un canvi de parer. Dins d'aquest corrent, també ha sonat el nom del diputat al Congrés Carles Campuzano, tot i que ell mateix ha posat fre a la candidatura dient que ara mateix és l'hora de recollir opinions de la militància. 
Arxivat a