Ada Colau prorroga un any més la moratòria per als allotjaments turístics

Fonts de l'Ajuntament de Barcelona precisen que només és una mesura "administrativa" i que no esgotaran els dos anys

Redacció
16 de març del 2016
Actualitzat a les 11:43h
El govern d'Ada Colau ha decidit prorrogar un any més la moratòria per a la concessió de llicències per a establiments d'allotjaments turístics i la construcció de nous i que expirava a principis de juliol d'aquest any, d'acord amb a resolució publicada al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). Es tracta, però, d'una "mesura administrativa" amb l'objectiu de "garantir la seguretat jurídica" i en cap cas persegueix un "objectiu polític", segons han indicat fonts de l'Ajuntament de Barcelona a l'ACN, que han afegit que el govern municipal no pensa esgotar els dos anys. La moratòria afecta a l'obertura d'hotels i apartaments turístics de totes les categories, pensions i albergs juvenils, entre d'altres.

La pròrroga de la llicència surt publicada al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de dilluns passat, 14 de març, quatre dies després de l'aprovació inicial del Pla especial urbanístic d'allotjaments turístics (PEUAT). A partir d'ara, s'obre un període de tres mesos per a al·legacions, de manera que s'arribarà al juny i es vol evitar deixar un forat de pocs dies entre que s'acaba la moratòria inicialment fixada i l'aprovació del pla. Així, segons han insistit fonts municipals, només s'ha estirat el termini fins "el màxim que permet la llei" però no amb l'objectiu d'esgotar-lo i aixecar la moratòria el 2 de juliol del 2017.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar dijous passat el PEUAT, que fomenta el decreixement de places turístiques al centre de la ciutat, aposta pel manteniment als barris del voltant i només permet un creixement màxim d'11.700 places als barris perifèrics de la ciutat. Així, s'ha creat un cens públic d'allotjaments turístic que preveu que cap establiment turístic substitueixi habitatges i impedeix el creixement d'habitatges d'ús turístic a tota la ciutat.
Arxivat a