Antònia Vicens, Clara Segura i Enrique Vila-Matas, Premis Nacionals de Cultura

El CoNCA també premia Joan J. Guillén, Antaviana Films, Lola Badia, Quartet Casals, Los Galindos, Dani Karavan i el Centre de Documentació Carrutxa

Les personalitats i entitats guardonades amb els Premis Nacionals de Cultura 2016
Les personalitats i entitats guardonades amb els Premis Nacionals de Cultura 2016 | ACN
14 de març del 2016
Actualitzat a les 16:16h
El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha atorgat el Premi Nacional de Cultura 2015 als escriptors Enrique Vila-Matas i Antònia Vicens, a l'actriu Clara Segura, a l'artista plàstic i escultor Dani Karavan, els productors audiovisuals Josep M. Aragonés i Rosa Fusté (Antaviana Films), la companyia de circ Los Galindos, l'escenògraf i il·lustrador Joan J. Guillén, el Quartet casals i el Centre de Documentació del Patriomni i la memòria "Carrutxa", de Reus.

Coincidint amb l'Any Llull, que se celebra enguany en commemoració del setè centenari de la mor de l'autor, escriptor i pensador, un dels Premis Nacionals de Cultura 2016 es concedeix a Lola Badia, medievalista gironina especialista en la figura de l'autor mallorquí. Els guardons, que es lliuraran el pròxim 8 de juny a Tarragona, compta amb un jurat format per Carles Duarte, com a president; i per Gemma Sendra, David Albet, Mercè Gisbert, Pilar Parcerisas i Isona Passola, tots ells membres del plenari del CoNCA.

Els Premis Nacionals de Cultura s’atorguen a les persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial que siguin mereixedores d’un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment, valorant-hi preferentment l’excel·lència, la innovació, la trajectòria i la projecció, i tenint present la seva contribució durant l’any anterior al de la concessió.

Els guardons són la màxima distinció relacionada amb la cultura atorgada per la Generalitat de Catalunya. El CoNCA, creat pel Parlament de Catalunya i format per destacades personalitats dels sectors culturals, és l'organisme que, a partir de 2009, atorga aquestes distincions.