Els «manters» de Barcelona se senten traïts pel consistori d'Ada Colau

"Seguirem al carrer fent la nostra feina perquè no podem quedar-nos a casa sense fer res, és l'única sortida que tenim per sobreviure", assegura un venedor | La regidora de la CUP, Maria Rovira, creu que les propostes de l'Ajuntament són "racisme institucional"

Fila de manters venent els seus productes al «mercat rebel»
Fila de manters venent els seus productes al «mercat rebel» | Isaac Meler
12 de març del 2016
Actualitzat a les 20:36h
"Sobreviure no és delicte!" cridaven unes desenes de persones al voltant del "Mercat Rebel", situat a les Rambles de Barcelona, just al costat de la font de Canaletes. La protesta organitzada pel Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona i la xarxa solidària Tras la Manta és la reacció a les conclusions de la Taula de Ciutat per a l'Abordatge de la venda ambulant irregular al carrer presentades pel consistori barceloní el passat dimecres, del qual se senten traïts.

"No hem rebut cap missatge ni comunicació de l'Ajuntament", ha assegurat Lamine Bathily, membre del sindicat, qui també ha lamentat els plans d'ocupació proposats des del consistori són insuficients. "Seguirem al carrer fent la nostra feina, perquè no podem quedar-nos a casa sense fer res, és l'única sortida que tenim per sobreviure", ha declarat.

La CUP també ha estat present a l'acte. La regidora del grup municipal anticapitalista, Maria Rovira, s'ha mostrat sorpresa per la conclusió de la Taula. "Enteníem que encara no s'havia acabat de debatre i que ni s'havia arribat a unes conclusions", ha manifestat. "En tot cas, tampoc compartim el que es va presentar dimecres", ha reblat. Per a Rovira, les solucions ofertes des de l'Ajuntament als manters són "racisme institucional que apunta els col·lectius més vulnerabilitzats".

"Només estan exercint el dret a treballar i viure dignament", ha defensat, tot considerant insuficient les 70 places del pla d'ocupació proposat des del consistori i que "no s'ha comunicat" als manters. "N'hi hauria d'haver moltes més i també creiem que s'hauria de facilitar l'empadronament d'aquestes persones", ha subratllat. En definitiva, la proposta és "insuficient" especialment en una situació en què "s'esta amenaçant amb reprimir els compradors, que això vol dir criminalitzar més els col·lectius que venen els productes", ha conclòs Rovira.

CiU acusa Colau de "desautoritzar" la Guàrdia Urbana

Paral·lelament, el portaveu del grup municipal de CiU, Joaquim Forn, ha acusat avui el govern municipal de Barcelona, que lidera Ada Colau, d'haver "abandonat la lluita contra la venda irregular" i de "desautoritzar" la Guàrdia Urbana en el conflicte dels manters. En declaracions a Efe, Forn s'ha referit així al "Mercat Rebel". La protesta posa de manifest, segons Forn, que el govern municipal "no fa absolutament res" davant la venda irregular, sinó que simplement "s'ho mira".

Forn ha remarcat que des que Barcelona en Comú està al capdavant del govern municipal s'ha demostrat "de manera diàfana que no pensen fer complir ni les normatives del propi ajuntament", fet que suposa un "missatge perillós", ha alertat. El regidor convergent ha lamentat que la Guàrdia Urbana "no pot actuar" contra els manters perquè l'Ajuntament "ha decidit que no actuï", cosa que, segons la seva opinió, és un "error molt gran".
 

La roda de premsa organitzada al Foto: Isaac Meler

Arxivat a