Més de 20.200 inscrits corren la Marató de Barcelona aquest diumenge

La 38a edició, que arriba amb rècord de participants, començarà a les 8.30 h. a l'avinguda Maria Cristina | Provocarà afectacions en el transport en superfície, per la qual cosa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana als ciutadans desplaçar-se en metro

Europa Press
12 de març del 2016
Actualitzat el 13 de març a les 10:17h
Més de 20.200 persones corren aquest diumenge pels carrers de la capital catalana a la Zurich Marató de Barcelona, que en aquesta 38a edició ha aconseguit un rècord de participants, un total de 20.221 corredors.
  
Del conjunt de participants, el 18% són dones, i uns 9.700 són catalans, 8.613 són estrangers, i 1.900 de la resta d'Espanya, que participaran en una prova que tindrà unes 4.000 persones implicades en l'organització.
  
La prova començarà a les 8.30 hores a l'avinguda Maria Cristina, i passarà pel carrer de Sants, l'avinguda Madrid, el carrer Numància i la travessera de les Corts fins a envoltar el Camp Nou. Pujarà fins a l'avinguda Diagonal, per la qual seguirà fins arribar al carrer Comte d'Urgell fins al carrer París i tornar a Numància.
  
Els corredors baixaran després fins al carrer Diputació i la Gran Via fins a passeig de Gràcia, per on pujaran fins a Rosselló per seguir després per Sardenya i València fins a l'avinguda Meridiana, i tornarà després a la Gran Via fins a baixar per rambla Prim i l'avinguda Diagonal.
  
El circuit seguirà per passeig Taulat i l'avinguda Litoral fins a Marina, ronda Sant Pere, Via Laietana, passeig Colom i avinguda Paral·lel fins a arribar un altre cop a Maria Cristina.
  
En la carrera participaran 24 corredors d'elit, entre els quals figuren Dino Sefir -participant dels Jocs Olímpics de Londres- en l'àmbit masculí, i Aynalem Kassahun -anterior guanyadora- en el femení.
  
Zurich Assegurances patrocina per cinquè any aquesta prova, de les cinc més nombroses d'Europa, i ha aportat en aquesta 38a edició gairebé 2.000 corredors, que ho faran gratis per disposar d'una assegurança, ser treballadors de la companyia o ser mediadors.

Mobilitat
  
La marató provocarà afectacions en el transport en superfície, per la qual cosa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana als ciutadans desplaçar-se en metro durant el matí d'aquest diumenge.
  
TMB ha destacat que 58 línies d'autobús veuran afectat o limitat el seu recorregut entre les 8.30 i les 15.00 hores en els entorns de la competició, i entre les quals hi ha figuren la D20, l'H6, l'H8, l'H10, H12, H14, H16, V3, V7, V11, V13, V15, V17, V21 i V27.
  
També es veurà afectat el servei del Tram. Les línies T2 i T3 acabaran el seu recorregut entre les 8.00 i les 10.35 hores aproximadament a Palau Reial en comptes de fer-ho a Francesc Macià --queden sense servei cinc parades--, mentre que la T4 no circularà entre les 8.30 i les 13.45 hores, però funcionarà entre Sant Adrià i Glòries fins a les 14.30, hora en què el servei quedarà restablert.
Arxivat a