El líder d'Unió a l'Ajuntament de Vic es passa a Convergència

La decisió “reforçarà” la governabilitat al consistori vigatà | El regidor i primer tinent d'alcalde ha militat uns 25 anys a Unió Democràtica de Catalunya

Josep Arimany, en un recent ple de Vic
Josep Arimany, en un recent ple de Vic | Adrià Costa
11 de març del 2016
Actualitzat el 12 de març a les 0:01h
Josep Arimany, regidor i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, s’ha donat de baixa d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i s’ha fet militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Arimany ha donat el pas després de rebre el suport de l’expresident de la Generalitat i president de CDC, Artur Mas, i de la mateixa alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, que l’han avalat per entrar a la família convergent (es necessita la signatura de dos militants per entrar al partit). Arimany ha estat uns 25 anys afiliat a Unió.

Els fets es van precipitar ahir a la tarda, amb la visita d’Artur Mas a Vic, quan es va fer pública la seva adhesió a CDC. Al mateix temps, Arimany va comunicar a Unió que abandonava el partit.

“Ja fa uns vuit mesos que tinc converses amb Artur Mas, qui m’ha ofert de col·laborar amb el partit i m’ha convençut”, ha explicat aquest matí Arimany a NacióDigital. En el rerefons de tot plegat hi ha el pas enrere que va fer Arimany en la cursa per a les eleccions municipals del maig passat, que va desllorigar el conflicte per decidir el candidat de CiU i que va permetre que Anna Erra encapçalés la candidatura, amb Arimany com a número 2. Artur Mas, qui té experiència amb les renúncies, va valorar molt positivament la decisió i, des de llavors, es van iniciar els contactes, que han tingut un alt grau de “complicitat”.

Arimany ha assegurat en aquest diari que la seva nova afiliació no té cap intenció política a llarg termini, ni pel que fa a l’Ajuntament ni a l’arena nacional. “Jo no visc de la política i tinc la meva vida orientada cap a la meva professió . Estic a l’Ajuntament per la ciutat”, argumenta.

Segons el regidor, la seva incorporació a Convergència és “positiva” per a la ciutat i “reforça” la governabilitat de l’actual equip de govern a l’Ajuntament de Vic, força tocat després de la ruptura nacional entre CDC i UDC. L’altre regidora d’Unió, Maria Carme Bover, continua al partit, on fa poc ha estat reelegida presidenta de la secció local de Vic. Ara, l’equip de govern, amb 10 dels 21 regidors del consistori vigatà, estarà format per set regidors de Convergència, un d’Unió, un de Reagrupament i un darrer del PSC.
  
Arimany, a més de primer tinent d'alcalde, és regidor de Ciutat del Coneixement i Noves Tecnologies, Promoció Econòmica i Salut, i president de Creacció, l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement.

Nascut el 1959, és doctor en Medicina, metge especialista en dermatologia, metge forense titular del Cos Nacional de Metges Forenses del Ministeri de Justícia, màster en gestió hospitalària i economia de salut i professor del Departament de Medicina Legal i Toxicologia de la facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. També és acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i president de la Societat Catalana de Medicina Legal, president de la Fundació del Dr. Lluís Vila d’Abadal i president de la Delegació d’Osona del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.
 

Josep Arimany ha comptat amb l'aval d'Anna Erra. Foto: Adrià Costa