L'emergència social arriba al Parlament

Avui i demà dijous la cambra debatrà un seguit de resolucions per afrontar els efectes de la crisi econòmica | Per primera vegada en un debat monogràfic hi intervindrà una entitat, la plataforma Pobresa Zero

Carme Forcadell va rebre els representants de la plataforma Pobresa Zero
Carme Forcadell va rebre els representants de la plataforma Pobresa Zero | Parlament
09 de març del 2016
Actualitzat a les 7:16h
Avui a les deu del matí, començarà al Parlament el ple monogràfic sobre l’emergència social, la reactivació econòmica, la gestió pública i la necessitat d’una resposta institucional. El ple ha estat sol·licitat pels grups de Catalunya Sí que es Pot i el PSC, que seran els primers a intervenir. Tot seguit ho farà una entitat, Pobresa Zero, la primera a participar en un ple de la cambra des de la tribuna d’oradors.

Tot seguit hi haurà les intervencions de diversos membres del Govern, amb el president Carles Puigdemont en primer lloc, seguit del vicepresident Oriol Junqueras i diferents consellers. Així que hagin parlat els consellers, ho faran els diversos grups, que presentaran les seves propostes de resolució, fins a un màxim de quinze per grup.

Dijous a la tarda serà especialment interessant, ja que es votaran bona part de les propostes de resolució presentades. Aquest serà el primer ple monogràfic de l’XI legislatura. En l’anterior se’n van convocar quatre: sobre joventut, increment de la pobresa i desigualtats (de la qual el ple d’avui n’és continuador), l’estat de la Catalunya agrària i el sistema públic de salut.