Grifols invertirà 59 milions en una nova planta a Parets del Vallès

El grup d'empreses d'hemoderivats català presenta un pla que inclou la construcció de quatre plantes: dues als EUA, una a Irlanda i l'altra a Catalunya

per EFE, 8 de març de 2016 a les 10:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup d'empreses d'hemoderivats Grifols invertirà 326,3 milions d'euros (360 milions de dòlars) per ampliar la seva capacitat productiva de medicaments derivats del plasma, segons ha informat avui Grifols a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El Consell d'Administració de Grifols ha aprovat un pla de noves inversions industrials de la Divisió de Bioscience per garantir el creixement sostingut de la companyia a llarg termini.


Amb aquestes noves inversions, Grifols incrementa la seva capacitat productiva per seguir donant resposta a la creixent demanda prevista de productes plasmàtics fins als anys 2028-2030

El pla inclou la construcció de quatre plantes: una de fraccionament de plasma i una de purificació d'immunoglobulina als Estats Units; una de purificació d'albúmina a Irlanda; i una altra d'alfa 1-antitripsina a Catalunya.

El pla d'inversions preveu destinar 190,6 milions d'euros als Estats Units, 76,5 milions a Irlanda i 59 milions a Catalunya.

Així, el pla preveu la construcció d'una nova planta de fraccionament de plasma en el complex industrial de Clayton (Carolina del Nord, Estats Units) amb capacitat per fraccionar 6 milions de litres de plasma a l'any. Les obres s'iniciaran en el primer trimestre de 2017 i es preveu la seva posada en funcionament a principi de 2022.


També, una nova planta de purificació d'immunoglobulina intravenosa (IVIG) en Clayton, amb capacitat per processar la fracció II+III procedent de la nova planta de fraccionament i obtenir entre 25 i 30 milions de grams/any de IVIG, bajo la marca comercial Gamunex. S'espera que pugui entrar en funcionament a final de 2021.

També una planta de purificació d'albúmina en el complex de Grifols a Dublín (Irlanda), amb capacitat per produir entre 130 i 150 milions de grams/any d'albúmina sota la marca comercial Albutein®, a partir de la fracció V.

La companyia preveu accelerar la seva construcció per donar una resposta específica a la creixent demanda del mercat d'aquesta proteïna. L'inici de la seva construcció es preveu a final de 2016 i podria entrar en funcionament a principi de 2020.

Finalment, una planta de purificació d'alfa1-antitripsina (Prolastin) en el complex industrial de Parets del Vallès (Vallès Oriental).

La companyia preveia que la capacitat actual per purificar aquesta proteïna s'acostés als seus nivells màxims el 2018, per la qual cosa el 2014 va aprovar el va iniciar de la seva construcció.

En aquest sentit, s'espera obtenir els permisos de la Food and Drug Administration nord-americana (FDA) i de l'European Medicines Agency (EMA) a final de 2017 o principis de 2018.

Les instal·lacions actuals amb les que compta el grup per a la purificació d'altres proteïnes com el factor VIII o el factor IX disposen de capacitat suficient per absorbir l'increment que pugui derivar-se de la nova planta de fraccionament planificada, assenyala Grifols, que estima que les capacitats productives seran suficients per garantir i donar resposta a la creixent demanda prevista fins als anys 2028-2030.

Tots els projectes seran dissenyats i executats per Grifols Engineering, S.A. tal com és habitual amb aquest tipus d'inversions dins del grup.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació