Núria Picas es prepara per revalidar el triomf a la TransGranCanària

La corredora berguedana fa dies que és a l'illa preparant-se per la cursa del 4 de març | Va guanyar les edicions del 2014 i 2015

02 de març del 2016
Actualitzat a les 14:59h
Núria Picas, a la Transgrancanaria
Núria Picas, a la Transgrancanaria | TGC
La berguedana Núria Picas ja ho té tot a punt per començar la temporada i disputar la primera prova del calendari de curses de muntanya d'enguany. Des de fa una setmana, l'atleta està instal·lada a l'illa de Gran Canària, on entrena i s'aclimata per la cursa que donarà el tret d'inici a la temporada el proper 4 de març; la Transgrancanaria

Picas se sent còmode en aquesta cursa, que ja ha guanyat dues vegades, però no vol deixar cap detall a l'atzar. “Estic molt motivada i amb ganes per afrontar la primera cursa”, ha explicat a través d'un comunicat. No obstant això, assumeix que el nivell d'aquesta prova de 125 quilòmetres i 8.500 metres de desnivell positiu serà “altíssim”, ja que venen algunes de les millors corredores d'arreu del món. 

La Transgrancanaria és una de les proves més matineres del calendari i s'ha convertit també en una de les més emblemàtiques. Aquesta cursa travessa l'illa de Gran Canària de nord a sud, amb un recorregut molt tècnic, que fa enfilar els corredors pels pics més importants de l'illa, com ara el Pico de las Nieves o el Roque Nublo. Una prova, segons Picas, que “enamora” per la seva bellesa, i que és, per a la berguedana, com un “talismà”. 

Picas s'enfrontarà a aquesta prova, puntuable per a l'Ultra Trail World Tour, com una de les favorites. Segons ha afirmat, el seu objectiu és revalidar la victòria de les passades edicions, tot i que sap que “no serà fàcil”. A més, assegura que la pressió de ser la passada guanyadora també és un pes, però que aquesta primera cursa és “molt important” per continuar amb garanties la resta de la temporada. 
 

Moment en què Núria Picas va guanyar la TransGranCanària el 2015 Foto: TGC