La mesa aprova tramitar les ponències conjuntes de les lleis de desconnexió

Espejo-Saavedra (Ciutadans): “És el primer cop que el Parlament menysprea els seus propis serveis jurídics” | Ara es pot presentar una petició de reconsideració

01 de març del 2016
Actualitzat a les 14:43h
Tal i com es preveia, la mesa del Parlament ha decidit avui gràcies a la majoria de Junts pel Sí i la CUP aprovar la tramitació de les tres lleis de desconnexió a través de ponències conjuntes. El vicepresident Lluís Corominas ho ha confirmat a en acabar la reunió. Ara caldrà que la junta de portaveus decideixi a quines comissions legislatives s’adscriuen les tres lleis. I és que cal recordar que una ponència només es pot crear en el si d’una comissió parlamentària.
 
José María Espejo-Saavedra, vicepresident segon i membre de Ciutadans, ha declarat que “és un fet insòlit en democràcia. És el primer cop que el Parlament decideix menysprear el criteri dels seus propis serveis jurídics que van desaconsellar aquesta via per tramitar-les. No estem parlant de l’advocacia de l’Estat, sinó dels mateixos lletrats de la cambra”.

Què pot passar ara?

El següent pas que es produirà ara, amb tota seguretat, és que els grups de l’oposició presentaran una petició de reconsideració a la mesa. Des del moment en què aquesta petició es presenti, el tràmit de les ponències conjuntes quedarà aturat fins que la mesa torni a prendre la decisió definitiva. Si tot i així, la mesa continua amb el procediment de ponències conjuntes, Espejo-Saavedra ja ha anunciat que es plantejaran recórrer a la via judicial per aturar el tràmit.