José Antonio Pérez Tapias: «Fa la sensació que altes instàncies han vetat un pacte amb Podem i els sobiranistes»

El dirigent crític del PSOE ha estat un dels dos membres del comitè federal a votar en contra de l’acord | Recorda que és la veu del 21% de la militància

29 de febrer del 2016
Actualitzat el 01 de març a les 6:57h
José Antonio Pérez Tapias és un dels dos membres del comitè federal que aquest dilluns han votat en contra de l’acord de la direcció del PSOE amb Ciutadans. De retorn a casa seva a Granada, fa un descans a la carretera i atén NacióDigital. El màxim òrgan entre congressos del seu partit ha aprovat per una majoria abassegadora el pacte subscrit, però Pérez Tapias recorda que “hem donat veu al 21% de la militància socialista que ha dit "no" a l’acord amb Albert Rivera.

Pel dirigent socialista, que es va enfrontar a Pedro Sánchez i Eduardo Madina per la secretaria general en les primàries de l’any 2014, “fa la sensació que altes instàncies han vetat un pacte amb Podem i les forces sobiranistes”. Quines altes instàncies? “S’han produït prou posicionaments de cercles econòmics i financers en contra d’una possible majoria d’esquerres”. Segons ell, “els límits establerts pel comitè federal del desembre ja anava per aquí”.

Per Pérez Tapias, hi ha coses sorprenents: “Avui, Pedro Sánchez ha dit en ple comitè federal que ell és contrari a la supressió de les diputacions, però que ha hagut d’accedir-hi en pro del pacte. Em sembla una contradicció molt forta”. Sobre aquest tema, el polític del PSOE considera que “es planteja a través d’una reforma exprés i sense una alternativa per gestionar els serveis que fan fins ara aquests organismes”.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns davant el comitè federal que tenia una oferta dirigida a les "forces del canvi progressistes i d'esquerres" per a un nou acord "valent" que vagi "molt més enllà" en les polítiques d'esquerres.