Barcelona invertirà 235,8 milions per a la rehabilitació d'habitatges i espais públics

Les ajudes a la rehabilitació d’habitatges privats es poden sol·licitar a partir de dimarts 1 i comptaran amb un pressupost de 80 milions d'euros

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, i el regidor del PSC Daniel Mòdol
La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, i el regidor del PSC Daniel Mòdol | ACN
Redacció
29 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:20h
L’Ajuntament de Barcelona invertirà 235,8 milions d’euros durant aquest mandat en rehabilitar habitatges públics i privats i en el condicionament d’espais públics, segons ha anunciat aquest dilluns al matí en una roda de premsa la quarta tinent d’alcalde i responsable de l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

El consistori barceloní preveu fer arribar les ajudes a la rehabilitació a 80.000 habitatges durant aquest 2016, que inclouran recursos per a reformes a l’interior dels pisos i incorporaran barems socials per afavorir els barris de rendes més baixes. Aquest pla destinarà 80 milions a rehabilitació del parc privat d’habitatges, 32,8 milions al parc públic i 123 milions a l’espai públic.

Les ajudes a la rehabilitació d’habitatges privats es poden sol·licitar a partir de dimarts 1 de març i han estat aprovades pel Consorci de l’Habitatge de Barcelona. Sanz ha destacat que, per primera vegada, els ajuts inclouen obres per rehabilitar els interiors dels habitatges, barems socials per afavorir l’accés de les famílies amb rendes més baixes al pla, subvencions per usar materials més ecològics i un programa concret per a conjunts residencials “d’especial interès”.

Ajuts als interiors dels habitatges

Es concediran subvencions a famílies amb ingressos inferiors a 2.5 vegades l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC). En aquests casos se subvencionarà el 25% del cost de les obres, amb un topall de 5.000 euros. D’altra banda, s’atorgaran ajudes per a famílies amb ingressos inferiors a 2 vegades l’IRSC, que rebran els recursos equivalents a un 85% del cost de les obres amb un topall de 10.000 euros. Per últim, es concediran subvencions per a famílies amb ingressos inferiors a 1,5 vegades l’IRSC equivalents al 100% del cost de les obres i amb un topall de 15.000 euros. Les ajudes per rehabilitar habitatges en mal estat amb la condició que passin a la borsa de lloguer social se subvencionaran al 100% del seu cost i amb un topall de 15.000 euros.

Ajuts a la rehabilitació d’edificis

La nova convocatòria també vol fomentar la rehabilitació del parc existent d’edificis residencials de  la  ciutat.  Les  subvencions  i  ajudes  per  portar  a  terme  projectes  de  rehabilitació  de  pisos estan pensades en la majoria dels casos per abordar rehabilitacions d’edificis construïts abans de  1991,  i  en  els  quals el  70%  estigui  dedicat  a  residència  habitual.  En edificis on no  es  doni aquesta  condició,  només  podran optar  a  ajudes  els  pisos  que  sí que  estiguin  destinats  a residència habitual o els que figurin a la borsa de lloguer social de la ciutat.
Arxivat a