Investiguen dos congressistes del MWC per agredir un agent de la Guàrdia Urbana

Un policia de Barcelona va intentar denunciar un nord-americà per orinar al carrer | William P. no es va creure que els homes de paisà fossin agents i va demanar ajuda cridant "policia, policia!"

Europa Press
27 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:03h
Un jutge investiga dos congressistes nord-americans del Mobile World Congress (MWC) per una presumpta agressió a un agent de la Guàrdia Urbana la matinada de dijous al carrer Nou de la rambla de Barcelona, després que el policia intentés denunciar-ne un per orinar al carrer.

Segons l'informe de la Guàrdia Urbana, dos agents de paisà es van dirigir a William P., de 34 anys, per multar-lo i, en un moment donat, va començar un forcejament en el qual l'altre acusat, Alexander L., de 32 anys i canadenc, va empènyer un policia i es va dirigir cap a un altre fent escarafalls.

William P. va començar a cridar "police, police", segons ha explicat al jutge perquè no es creia que els agents de paisà fossin policies, i aquests, veient "el grau d'alteració i violència" van treure les defenses extensibles, segons la versió de la Guàrdia Urbana.

Va ser llavors quan William P. va començar a donar cops de puny a un agent -un a la cara- i a intentar treure-li la defensa; un porter de la discoteca Apol·lo testimoni dels fets va ajudar el policia a desfer-se de l'agressor i, finalment, els dos congressistes van ser detinguts.

El jutjat d'instrucció 16 de Barcelona els investiga per un presumpte delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat i una falta de lesions; l'agent està de baixa.