Començaran a construir una estació d'AVE en un poble de 30 habitants

Es tracta de la segona estació que hi ha a Zamora | La ministra de Foment afirma que sortirà a concurs públic durant els propers mesos

26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:34h
Un tren d'alta velocitat
Un tren d'alta velocitat | ACN
El Ministeri de Foment afirma que té pressupost per començar a construir, a Otero de Sanabria, una estació d'AVE. Aquesta obra, que ja es va anunciar el 2013 a la província de Zamora, té el projecte enllestit i, durant els propers mesos, passarà a concurs públic per poder començar-se a construir el més aviat possible. 

La curiositat, però, és que el nucli on s'ubicarà té, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística del 2015, tan sols 30 habitants, en una comarca de poc més de 6.500 persones i dins del terme municipal de Palacios de Sanabria, un poble de 261 habitants censats. 

Aquest nou equipament suposarà la segona estació de la província de Zamora, que complementarà la de la capital, una ciutat de poc més de 60.000 habitants. La inauguració d'aquests equipaments estava prevista per a principis del 2014, però s'ha demorat fins a aquest 2016.

L'AVE de Zamora forma part del projecte que enllaça Madrid amb Galícia. Aquesta obra va ser altament criticada quan es va donar a conèixer, posant en qüestió la seva viabilitat i dèficit. Ara, però, el Ministeri ha tornat a ratificar el seu suport, aclarint qualsevol dubte sobre la seva execució.