Desactivat el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea de Barcelona

La previsió meteorològica preveu que s'afavorirà la dispersió dels contaminants i la neteja de l’atmosfera, en una setmana marcada per la pols africana

Redacció
26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:09h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha desactivat el protocol per contaminació atmosfèrica que es va començar a aplicar dimarts passat als 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona a causa de la presència de pols africana. Els municipis afectats, que constitueixen l’àmbit d’aplicació del Pla de millora de la qualitat de l’aire, eren els següents: Badalona, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, i Sant Fost de Campsentelles.
 
La mesura s’aixeca gràcies a la reducció dels nivells partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) que s’ha produït durant les darreres 24 hores. Segons la previsió meteorològica, la situació continuarà afavorint la dispersió dels contaminants i la neteja de l’atmosfera. A més, els models de dispersió atmosfèrica indiquen un descens dels nivells de partícules vinculats a la intrusió de pols africana.
 
L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de millora de la qualitat de l'aire amb l'objectiu de complir amb els límits de contaminants exigits per la normativa comunitària. A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, s’informa la població perquè utilitzi els transports públics si s’ha de desplaçar i s’emeten consells generals a través del CECAT i de l’ATM, a més d’instar les elèctriques i cimenteres a reduir les emissions.
Arxivat a