Barcelona presencia el futur de la comunicació mòbil

L'Internet de les coses i la realitat virtual, principals focus d'atenció d'un Mobile World Congress de rècord superant els 100.000 assistents

Assistents al Mobile World Congress, aquest dijous
Assistents al Mobile World Congress, aquest dijous | Jose M. Gutiérrez
Redacció
25 de febrer del 2016
Actualitzat el 25 de març del 2017 a les 7:55h
El Mobile World Congress ha tancat l'edició de 2016 aquest dijous a la tarda amb dades d'assistència rècord, superant els 100.000 assistents durant quatre dies en què hi ha hagut molt per seguir tant dins com fora del recinte.

Enguany, la major part de les mirades s'han dirigit cap a la realitat virtual i l'Internet de les coses (IoT), on, en ambdós casos, s'hi han pogut veure algunes propostes interessants però també algunes decepcions. En termes de realitat virtual les apostes de HTC amb Vive o Samsung Gear VR amb Oculus són més que interessants, però necessiten un temps de vida al mercat per tenir més rodatge i perquè els creadors de continguts puguin experimentar amb aquests formats.

A nivell de l'Internet de les coses (IoT), també hi ha un munt de propostes que podrien tenir molt recorregut i futur, però en un àmbit tant ampli es preveu una saturació de productes que pot arribar a fer difícil distingit els realment útils dels que s'aniran quedant només en conceptes. Però la capacitat de connexió, i les noves idees que s'han anat veient, en general, són en alguns casos prou madures com per començar a convertir-se en referents.

En l'àmbit dels vehicles connectats els avenços d'aquesta edició encara s'han centrat en les funcionalitats més orientades a la connectivitat i a l'entreteniment: estem en un moment clau pels vehicles autònoms com els presentats per Ford o Nissan, però probablement la incertesa en la legislació vigent i les limitacions a l'hora de fer proves ens faran esperar una mica més per veure novetats rellevants en aquest sentit.

Els nous terminals mòbils presentats durant els últims dies dins i fora del congrés han reafirmat l'aposta de les marques pel retorn de targetes SD i han posat de manifest l'auge de les marques assequibles, així com les propostes més atrevides com els telèfons modulars que no sembla que hagin d'assolir grans quotes d'adopció.

En tot cas, el futur es va construint cada dia a partir d'innovacions i invents que en molts casos han tret el cap pel Mobile World Congress. Però el més difícil és encertar ara quines funcionaran. Haurem d'estar atents, també a les operadores: no en va l'organització de l'acte va a càrrec de la GSMA, la principal associació d'operadores de telecomunicacions.
Arxivat a