Investigadors catalans i mexicans desxifren el genoma de la mongeta seca

Aquesta informació permetrà millorar les propietats d’un dels aliments més comuns

per Redacció, 25 de febrer de 2016 a les 18:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un equip d’investigadors catalans i mexicans ha desxifrat el genoma de la mongeta seca. El seu estudi, publicat a la revista Genome Biology, ha de permetre lluitar contra les malalties de la planta i millorar-ne la producció.

A més, la informació permetrà millorar les propietats d’un dels aliments més comuns, així com la identificació de gens implicats a la resistència de malalties, i la tolerància a la sal, segons ha afirmat el coordinador del programa de Bioinformàtica i Genòmica del CRG a Barcelona, Roderic Guigó.


L’estudi s’ha dut a terme en el marc del Programa Iberoamericà de Ciència i Tecnologia pel Desenvolupament (CYTED), coliderat per investigadors mexicans, argentins brasilers i catalans. Per aquest projecte es va seleccionar un tipus de mongeta en concret, per ser una de les més importants per generar les varietats que actualment s’utilitzen més al mercat, han explicat.

Investigadors americans ja havien seqüenciat una de les varietats del llegum i ara s'ha desxifrat la informació hereditària de la segona espècie, la mongeta blanca.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació